na otoku Krku

UZNEMIRUJUĆE Mrtvog dupina pronašao na plaži: "Prvo sam mislio da je smeće, a onda sam se šokirao"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Na plaži na otoku Krku snimljen je mrtav dupin.

Čitatelj našeg portala doživio je pravi šok kada je danas šetao s psom plažom na otoku Krku, ispod mjesta Linardići, i ugledao mrtvog dupina. Bio je nasukan na obalu. Na prvu mu se, kaže, učinilo da se radi o smeću, ali onda je ugledao peraju. 

"Bio sam ljut, krenuo sam da ću izvući smeće i baciti, a onda sam skužio peraju. Prišao sam bliže i vidio da je dupin. Bio sam šokiran jer se vidi da nesretna životinja već postaje trula što znači da je tu već duže vrijeme", kaže naš čitatelj koji je snimio fotografije. 

Njih smo proslijedili Institutu Plavi svijet na procjenu stručnjacima koji mogu procijeniti radi li se o ubijenoj životinji ili je uginula od nečeg drugog. 

Godišnje se u Jadranskom moru pronađe 25 do 30 lešina dupina, a jako rijetko se dogodi da se radi o namjernom ubijanju. Prošle godine u Šoltanskom akvatoriju pronađen je dupin za kojeg se sumnjalo da je ubijen. 

Dobri dupini koji obitavaju u našem moru privlače ljude, međutim, stručnjaci upozoravaju kako je riječ ipak o divljim životinjama kojima ne bi trebalo prilaziti na manje od 50 metara. 

Pročitajte i ovo Iskustvo Srbin došao u Trogir motorom: Kada je rekao odakle dolazi, vlasnik kafića rekao mu je - "Pogledaj mi ruku"

Pročitajte i ovo vrućina popušta Stiže promjena vremena s kišom i grmljavinom: Nakon toplinskog vala padaju temperature

Pročitajte i ovo Tragedija kod Livna Umro je Antonio (24), skočio je u jezero kako bi spasio mlađeg brata: Htio se osvježiti, a onda je samo nestao...

 

 

 

Povezane teme