tijekom vikenda

FOTO Policija provela ciljanu akciju, ovdje kažnjeno najviše pješaka

Jedan od prijelaza Foto: PU zagrebačka
Sankcionirano je 56 prekršitelja zbog nepoštivanja prometa na prijelazu ceste preko željezničke pruge.

Tijekom proteklog vikenda te početkom ovog tjedna policijski službenici II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko) kontrolirali su pješake u zonama cestovnih prijelaza preko željezničkih pruga.

Policajci su utvrdili i sankcionirali prekršaje koje čine sudionici u prometu, a poglavito pješaci.

"Prekršaji se uglavnom ogledaju u nepoštivanju prometne signalizacije ispred pružnih prijelaza, zvučnih i svjetlećih znakova koji najavljuju nailazak vlaka ili kad je spuštena pokretna rampa, vozači je obilaze, a pješaci se nerijetko provlače ispod rampe nastavljajući dalje kretanje preko pružnog prijelaza izlažući sebe pritom velikoj opasnosti i pogibelji", izvijestila je PU zagrebačka. 

Jedna od prijelaza Foto:PU zagrebačka


Prilikom navedenog postupanja policijski su službenici utvrdili i sankcionirali ukupno 56 prekršitelja. Među njima je jedan vozač osobnog automobila kojem je izdan Obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz članka 137. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Zatim je sankcionirano 55 pješaka kojima su na mjestu događaja zbog počinjenog prekršaja naplaćene 32 novčane kazne te izdano 20 upozorenja. 

Jedan od prijelaza Foto:PU zagrebačka

Navedeni prekršaji su utvrđeni na pružnim prijelazima u Ulici Luje Naletilića 16 prekršaja, u Vodovodnoj 30 prekršaja i Sokolskoj 10 prekršaja.

Pročitajte i ovo Nakon smrti tri mornara Butković razmišljao o ostavci i priznao: "Pogriješio sam ljudski, a i politički..."

Pročitajte i ovo Vruća tema Vučić se u petak obraća javnosti: Na stolu i opcija proglašenja okupacije dijela teritorija Srbije

Pročitajte i ovo izvijestio HZMO Dobra vijest za više od 16 tisuća građana: Objavljeno kad im na račun sjeda 150 eura