Na Jarunu se očekuje oko 8 tisuća maturanata

Slika nije dostupna
Oko 8.500 zagrebačkih maturanata danas će tradicionalnom uličnom povorkom i proslavom, tzv. norijadom proslaviti završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Okupljanje maturanata počelo je u 11 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, odakle će oko podneva organizirano krenuti prema jarunskom jezeru, gdje će se održati središnji program proslave.

Organizator je Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport iz kojega očekuju da će se na središnjem gradskom trgu okupiti oko 2.700 maturanata, a da će se ostali proslavi pridružiti na Jarunu.

Povorka maturanata kretati će se Ilicom, Frankopanskom, Savskom cestom i Hrgovićima.

Prometna policija će po potrebi zaustavljati promet zbog njihovog prolaska, a povorku će cijelim putem pratiti vozila hitne pomoći.

Oko podneva bit će prekinut tramvajski promet preko Trga bana Jelačića. Za to će se vrijeme tramvaji preusmjeravati na Glavni kolodvor, a dvanaestica će voziti Vukovarskom. Budući da će se maturanti kretati Ilicom do Frankopanske te dalje Savskom, Jarunskom i Hrgovićima do Jaruna, doći će i do kraćih prekida i promjena na trasama tramvajskih linija koje uobičajeno prolaze tim ulicama. 

Središnji program uz glazbeno-scenski nastup izvođača koje su sami izabrali predstavnici maturanata počinje u 14 sati, a završetak je predviđen u 22 sata, sat ranije nego lani.

Za sigurnost i red brinuti će se oko 250 policajaca i 200 redara kojima je zadatak, među ostalima, spriječiti unošenje žestokih pića.

Zagrebačka policije najavila je da će "norijadu" snimati jer je
prošlih godina zabilježeno oštećenje imovine i narušavanje javnog reda i mira.

Lani su čuvari reda priveli 40-ak maturanta, uglavnom zbog
narušavanja javnog reda i mira, a oštećeno je i desetak tramvaja.

Povezane teme