HIBRIDNI RATOVI I POLUINFORMACIJE

Sigurnosni forum upozorio: "Rumnjska će biti najvažniji proizvođač plina, moramo ih zaštiti od hibridnih napada"

Institut za istraživanje hibridnih sukoba okupio je 200 stručnjaka iz 30 zemalja, od SAD-a do Katara, na Devetom zagrebačkom forumu sigurnosti. Vodeća tema - suradnja NATO-a i Europske unije.

Na Zagrebačkom forumu sigurnosti raspravljat će se o izazovima današnjice i mogućim rješenjima hibridnih prijetnji, a važna tema je i ruska agresija na Ukrajinu, te sigurnosni izazovi zbog sukoba i ratova na Bliskom Istoku. Sve veći problem je i negativan utjecaj poluinformacija.

"Mogli smo čuti primjere iz 15 različitih država kako se u njihovom infomacijskom prostoru oblikuju različite neistinite informacije, kako se plasiraju, s kojim ciljem... A sve kako bi se na zajedničkoj razini njima suprotstavili prevencijom i odvraćanjem." istakao je predsjednik Instituta za istraživane hibridnih sukoba Gordan Akrap.

Paul Hurmuz bivši zamjenik ravnatelja Obavještajnog odjela pri NATO-U

"Kad Rumunjska krene u ekploataciju rezerva plina u Crnom moru 2027., bit će najvažniji proizvođač plina u EU i moramo poduzeti sve mjere kako bismo zaštitili našu kritičnu infrastrukturu i bili spremni nositi se s hibridnim prijetnjama, posebno iz Rusije." upozorio je  Paul Hurmuz bivši zamjenik ravnatelja Obavještajnog odjela pri NATO-u.

Pročitajte i ovo NIJE BIO VUČIĆEV SHOW Plenković napao Milanovića: "Fantastični, briljantni, veliki umotvorni savjetnici i on sam, ne znaju to pročitati"

Pročitajte i ovo Vinko Sanader FOTOGALERIJA Ivo Sanader došao iz kaznionice na sprovod bratu Vinku

 

Povezane teme