Na Bundeku otvoren 'Floraart'

Slika nije dostupna
Međunarodnu vrtnu izložbu "Floraart 2007." na prostoru jezera Bundek danas je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a na izložbi će se do 3. lipnja predstaviti oko 150 izlagača, od toga 24 strana iz devet zemalja.

"Floraart" se drugu godinu zaredom održava na Bundeku a ulaz je besplatan. Strani izlagači dolaze iz Austrije, Danske, Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, SAD-a i Slovenije.

Izložba se održava na otvorenom i na oko 2.000 četvornih metara zatvorenog prostora, a na otvorenom prostoru organizirana je i prodaja na 50 štandova. Na pozornici će se održavati cjelodnevni program.

Na "Floraartu" prvi će put biti održana dječja Sinjska alka, a
tradicionalno će se održati i Hrvatski kup "Florista", u aranžiranju cvijeća, kao i međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijeća, te predavanja i predstavljanja knjiga.

Bandić je pozvao građane i na prvo ljeto na Bundeku, za nepunih mjesec dana, kada će se sa tribina koje se upravo grade, gledati prva predstava.

Igor Toljan, direktor "Zrinjevca" istaknuo je da se zagrebačka
cvjetna tradicija nastavlja po 42. put, a nakon lanjske izložbe, može se reći kako se radi o umjetničkom djelu kad je u pitanju oblikovanje krajolika.

Toljan je najavio da bi se održavanja izložbe moglo produljiti za još koji dan, ako će za to postojati interes.

Održavanje "Floraarta" Grad Zagreb financira s dva milijuna kuna, a Turistička zajednica Grada Zagreba s 200.000 kuna.

Povezane teme