Čitavi arsenal

Čistio kuću i ostao u šoku: Hitno je pozvana policija

Podrum, ilustracija Foto: Getty Images
Policija je pozvala građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da ga dobrovoljno i bez sankcija predaju policiji.

Muškarac je u subotu čisteći kuću na području Senja ostao u šoku nakon što je pronašao čitav arsenal opasnog oružja. Odmah je pozvao policiju te predao 14 komada elektrodetonatorske kapisle, jedan kilogram TNT vojnog eksploziva, jednu ručnu bombu M52 P3 i 18 komada raznog streljiva.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu preuzeo je pronađeno oružje i pohranio ga u skladište do uništenja.

Iz policije su zahvalili građanima koji su dosad prepoznali značaj akcije Manje oružja, manje tragedija i vratili oružje ili izvijestili policiju o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava te su pozvali i druge građane da slijede njihov primjer.

"Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija, stoga apeliramo na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Pridružite nam se u akciji Manje oružja, manje tragedija kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja", navodi se u priopćenju policije.

Pročitajte i ovo Krtica u parlamentu Otkriven špijun u parlamentu europske zemlje: "Upao je u ljubavnu zamku ruske agentice"

Pročitajte i ovo POMRAČENJE UMA Željko je udarao i davio vijećnika: "HDZ-ovska svinja, kradljivac, niškoristi!"

Pročitajte i ovo U Nuštru FOTO Pogledajte ispod kakve je zastave stajao Milanović: "Ja u tome neću sudjelovati"

Povezane teme