Kao u filmu...

Šokantan prizor na zagrebačkom groblju: S metalnim pajserom i čekićem usred dana je otvarao grobove

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Zagrepčane je šokirala vijest o pljačkašu grobova koji ih je otvarao pa krao nakit i satove. Policija je otkrila da ih je otvorio 18, a priču o tome napravila je reporterka Dnevnika Nove TV Slavica Parlov Horvat.

Muškarac (42) je s metalnim pajserom i čekićem usred dana otvarao grobove i krao prstenje i satove s ruku pokojnika. Zvuči kao filmski scenarij, no to je nažalost realnost koja se dogodila na zagrebačkom groblju Miroševec.

"Htio je zametnuti trag na način da je te nadgrobne ploče vraćao na identičan način. Pomicao ih je u prvobitno stanje, ali oštećenja su vidljiva", objasnila je Marija Goatti, glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke.

Pročitajte i ovo Požar kod Skradina Pred vatrogascima još jedna besana noć, zapovjednik poručio: "Ne smije nam se dogoditi tragedija"

Uočen je u čučećem položaju kraj jedne grobnice koju je pljačkao, nakon čega se trčeći dao u bijeg.

"Pronađen na adresi stanovanja, provedeno je kriminalističko istraživanje, brojni razgovori s vlasnicima grobnih mjesta i potvrđena sumnja da je počinio povreda mira pokojnika na štetu 18 grobnih mjesta", rekla je Goatii.

Provalnik je predan pritvorskom nadzorniku, slučaj je predan Državnom odvjetništvu, policija će nastaviti kriminalističko istraživanje, a više o ovoj priči možete pogledati u videoprilogu na vrhu članka.

Pročitajte i ovo Objavljeni detalji Policija otkrila uzrok strašnog požara u Tučepima: Priveden pčelar

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr