Konačno dolijao

FOTO Tri godine bio u bijegu, a ukrao je pola milijuna eura: Policija otkrila kako je saznao šifre bankomata

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Razriješen je niz provala u bankomate na području Zagreba.

Policajci PU zagrebačke, Službe općeg kriminaliteta u suradnji sa službenicima Uprave kriminalističke policije i s Jedinicom za specijalnu i interventnu policiju su u utorak realizirali višemjesečno kriminalističko istraživanje u vezi četiri kaznena djela teških krađa provaljivanjem u bankomate.

Počinitelj ima 48 godina te je od 2021. godine u bijegu. Krađama je nezakonito stekao imovinsku korist u iznosu od 500.000 eura te je naposljetku uhićen.

Kroz period od četiri mjeseca je muškarac provalio u u četiri bankomata na području Zagreba. 

Ulazio je u prostor u kojem se nalaze bankomati te postavljao skrivene kamere kojima je otkrio kako i kada se pune bankomati i pristupne šifre. Kada je prikupio sve informacije, električnim biciklom je dolazio do bankomata i otvarao ih pomoću ranije izrađenog ključa. Iz njih je vadio novac, a zatim je ponovno zatvorio i zaključao bankomate te biciklom pobjegao s mjesta zločina u smjeru Trešnjevke gdje je i bio skriven. 

Tijekom višemjesečnog kriminalističkog istraživanja su policijski službenici prikupili dokaze koji upućuju kako je ista osoba počinila predmetna kaznena djela.

Osumnjičeni je uhićen na području Zagreba te je utvrđeno da se nalazio u bijegu od 2021. jer je bila raspisana potraga na nivou Europske unije i okolnih zemalja Republike Hrvatske zbog odrađivanja zatvorske kazne u trajanju od 6 godina, upravo zbog ranije počinjenih sofisticiranih kaznenih djela teških krađa provaljivanjem.

Kaznena prijava bit će podnesena nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Sretan kraj potrage Nestali tinejdžeri iz Zagreba pronađeni u Rijeci

Pročitajte i ovo Doznaje Dnevnik Nove TV Optužni prijedlog protiv Anne Dujić završio je u rukama sutkinje koja je na rodiljnom dopustu

Povezane teme