Vrijedna nagrada

MUP dobio važno priznanje od Europola

Hrvatska policija (ilustracija) Foto: Dusko Marusic/Cropix
Projekt MUP-a Hrvatske "Mogu kao i ti" osvojio je vrijednu nagradu Europola za izvrsnost u inovaciji.

Projekt Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) čiji je cilj uključivanje podzastupljenih, promicanje jednakih mogućnosti i poticanje osjećaja pripadnosti kroz prevenciju kriminaliteta, zapošljavanje i angažman u zajednici osvojio je nagradu Europola za izvrsnost u inovaciji.

"Dio projekta koji se provodi unutar MUP-a rezultirao je zapošljavanjem policijskih službenika i namještenika koji uz inkluziju i osjećaj pripadnosti daju svoj doprinos boljem osjećaju sigurnosti građana". Tako je primjerice u "2023. zaposleno 260 osoba s invaliditetom te osam policijskih službenika romske nacionalne manjine", priopćio je MUP.

Navode da je u Haagu od 23. do 25. rujna u organizaciji Europola održana godišnja konvencija tijekom koje su čelnici policija i carina država članica EU, kao i trećih država te čelnici Europola i Interpola raspravljali o brojnim aktualnim sigurnosnim temama.

Tijekom konvencije održan je i izbor za nagradu Europola za izvrsnost u inovaciji, a za koju se natjecao i projekt Ministarstva unutarnjih poslova "Mogu kao i ti".

"S ponosom ističemo kako je projekt Ministarstva unutarnjih poslova "Mogu kao i ti“, a koji se temelji na inovativnom pristupu utemeljenom na strategiji i praksi EU, s ciljem uključivanja podzastupljenih skupina i pojedinaca te promoviranjem jednakih mogućnosti i njegovanja osjećaja pripadnosti, osvojio nagradu za izvrsnost u kategoriji "Inovativna inicijativa u području etike, raznolikosti i inkluzije", priopćio je MUP.

Ističu da je kao rezultat projekta postignut "veći prodor u složeni, odnosno ozbiljni kriminalitet, kao i veća stopa otkrivenosti i prijavljivanja kaznenih dijela".

Pročitajte i ovo Čeka operaciju Barakuda napala Slovenca u šibenskom akvatoriju: "Pitanje je hoće li mu liječnici moći spasiti vid"

Pročitajte i ovo Kaznena prijava Žena iz Komora pokušala ući u Hrvatsku: Kada su carinici otvorili putovnicu, odmah je počela opsežna akcija