sve više zahtjeva

Koliko košta maturalna večer: Neki roditelji samo stolac plaćaju 100 eura

Haljine, odijela, frizura, šminka, dvorana... Iznosi za maturalne večere idu i iznad 500 eura. Koliko su roditelji spremni izdvojiti za svoje maturante, provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Viktorija Bednjanec.

Korak po korak, doći će par maturanata do savršenog plesa. Za dva tjedna im je maturalna večer.

Marta ima sve spremno - haljinu koju je birala dva mjeseca, cipele, dogovorila je već i frizuru i šminku.

"Mislim da će nas doći oko 250 eura, minimalno za nas cure, s obzirom na to da za haljinu ne ide više od 100 eura, ali do 100 je negdje okvir. Ja bih rekla da sam za svoju potrošila negdje 70, cipele su bile isto toliko. Šminka i frizura će mi biti profesionalna i koštat će toliko, ali spremna sam na to", rekla je maturantica Marta Crnogaća.

Dario je pak potpuno druga priča. Još ništa nije isplanirao, no zna samo da će biti skupo.

"S obzirom na to da je sala bila oko 100 eura, odijelo će biti oko 300-400, a cipele još ne znam, sigurno više od 500 eura", predviđa Dario Jurič iz Gimnazije Velika Gorica i otkriva kako mu roditelji kažu da se jednom živi.

Pročitajte i ovo U STILU 2000-IH Kći Toma Cruisa oduševila izgledom na maturalnoj večeri – Suri nije nosila tipičnu maturalnu haljinu

Ovisno o hotelu neki će roditelji stolac platiti i više od 100 eura. Svake godine maturanti imaju sve više zahtjeva.

"Učenici u odnosu na bendove traže i DJ-a koji može upotpuniti tu večer dosta bolje, tu su i photo boothovi, 360, virtualne šetnje, tako da ima nekakvih noviteta iz godine u godinu", kaže vlasnik hotela Ante Šimić.

Što će odjenuti, više nema pravila. Djevojke koje dolaze stilistu Ivanu Friščiću točno znaju što žele i koliko će novca potrošiti.

"Biraju doslovce šljokičasto odijelo, imate djevojaka koje žele izgledati potpuno jednostavno, znači najobičnija svilena haljina ravnog kroja, rezana, koja samo pada dolje. Nekad prije bilo je pravilo da se svi obuku u šljokičaste, čipkane haljine, a danas imate stvarno cijelu plejadu stajlinga", kaže Friščić

Pročitajte i ovo MOŽEŠ PROBATI Baka Prase želi napraviti lijepu gestu za nekog maturanta

Dobar stajling ne ide bez dobre frizure. U ovom su razdoblju saloni bukirani i tjednima unaprijed.

"Uglavnom su to neke valovite frizure, ništa previše ili na volumen, vole naglašavati tu svoju kosu, ne skupljaju više u neke punđe ili repove, pogotovo sada zbog Instagrama i TikToka, vide neke nove trendove", rekla je Mirna Barišić, vlasnica frizerskog salona.

Bili u trendu ili ne, koliko god novca potrošili, na maturalnoj večeri svi bi se samo trebali dobro zabaviti. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.