Krešimir Cimbaš, učenik iz Zagreba, odmalena je sanjao da će biti kuhari često je isprobavao neobične kombinacije, baš kao i danas. U svakoj pravoj kuhinji uvijek je napeto, stišću rokovi i gosti čekaju. Pred budućim kuharima postavljen je zadatak da od istih namirnica pripreme jelo bolje od konkurencije.
>> Gastronomski trend: U hrvatskoj sve više stranih kuhara
Dario Bionda, učenik iz Vinkovaca, odlučio je napraviti salatu od piletine na domaći način, u košaricama od parmezana sa poprženim orasima. Za posao kuhara zanimanje je veliko, a kako i ne bi kad plaće znaju biti velike. 'Ima plaća do 15 tisuća kuna ali sigurno treba razmišljati da li su one zakonski postavljene i u pravom smjeru, da li je to u sezoni od 3 mjeseca, da li je to za rad od 15, 16 sati na dan', objasnio nam je Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza.
Mladi kuhari dokazali su da uz malo truda od običnih namirnica može ispasti, neobično jelo. Nadajmo se da će to znanje uskoro primijeniti i na pravom poslu u vrhunskim restoranima.