Organizirali prosvjed

Revoltirani građani blokirali prometnicu: "Dnevno prođe 60-70 kamiona. To je katastrofa"

Mještani Carevdara organizirali su prosvjed zbog nedostatka nogostupa.

Pedesetak mještana Carevdara u Križevcima jutros je na sat i pol prosvjednom šetnjom preko pješačkog prijelaza privremeno zaustavilo promet i upozorilo na nedostatak nogostupa u naselju. Šetnju su održali na prijelazu kod područne škole.

"Imam dvoje djece od pet i tri godine i jednu koja će iduće godine krenuti ovdje u školu. Ali sve razmišljam da ne bude išla jer je promet preopasan, a nogostupa nema te ona ne može sama ići", reporteru Dnevnika Nove TV Božidaru Lončaru rekla je prosvjednica Marija Ćurić.

Riječ je o problemu koji je ostao neriješen posljednjih godina. Samo u ovoj godini broj prometnih nesreća u Carevdaru je veći nego u prethodne dvije godine zajedno. Na sreću, nitko nije poginuo niti je udaren pješak. Iz Grada Križevaca i Hrvatskih cesta najavljuju sastanak, no bez konkretnog datuma.

"Sada ta gradnja ceste i pruge i toga svega i u 20 minuta prođe po 60-70 kamiona. To je ono katastrofa i nije sigurnost kao što je bila nekad", napomenuo je stanovnik Carevdara Dražen Belužić.

Pročitajte i ovo Smrt Ante Ćorušića VIDEO Svjedok tragedije na Rebru: "Začuo se tres, tu se odmah našla glavna sestra i doktori, pokušali su reanimaciju..."

Pročitajte i ovo umro na mjestu FOTO Ravnatelj KBC-a Rebro Ante Ćorušić pao u bolnici i poginuo: Cure detalji tragedije