Hvalimo se mediteranskom kuhinjom, riba nam je nadohvat ruke, ali ipak po njezinoj konzumaciji i dalje plešemo oko europskog prosjeka. Cijena ne bi trebala biti opravdanje jer najzdravija plava riba je i najjeftinija.
Kako je popularizirati, znaju u Crikvenici – cijeli mjesec jede se po promotivnim cijenama. Kilogram srdela i inćuna ide već od četiri eura, a sve više raste i interes posjetitelja.
"Nas je četvero, trojica muških u obitelji. Dva kilograma srdelica neka bude po 10 eura, još neke mahune po šest-sedam s krumpirom i oko 15 do 16 eura se može proći. Prije svega je zdravo", ispričala je Ljiljana iz Rijeke.
Tijekom cijelog mjeseca svaki petak u crikveničkim restoranima ekskluzivne su večere s plavom ribom. "Ljudi su prepoznali to i po malo iz godine u godinu raste interes za tim menijima i plavom ribom", rekao je Nikola Udovičić, chef restorana.
Sve detalje pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Katarine Jusić Mezge.
This browser does not support the video element.