Koncept održivog razvoja nepoznat je hrvatskoj javnosti iako svi misle da sve znaju o održivom razvoju. Održivi razvoj poistovjećuje se sa zaštitom okoliša, no zaštita okoliša je samo jedna od tri bitne odrednice, stupa na kojima počiva održivi razvoj. Uz zaštitu okoliša tu su i gospodarstvo te društvena pravda. O problematici postoji iznimno veliki broj knjiga, časopisa i brošura, no problem sa svim tim izdanjima jest taj što ih malo ljudi čita.
Stoga je, priopćavaju iz stranke, OraH odlučio o problemu odlučio informirati na ležerniji i neformalniji način.
'S obzirom na činjenicu da se u Hrvatskoj već godinama najviše čitaju i prodaju kuharice i tzv. self-help knjige, odlučili smo beskrupulozno eksploatirati te činjenice i promovirati brošuru koncepta kulinarskog doživljaja, odnosno kao prezentaciju recepata 'za održivi razvoj'. Ti recepti u stvari formule kako na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini možemo pomoći sebi i izgraditi bolje, uređenije, bogatije i u tom smislu ova brošura je mix, ili hibrid, knjige recepata i formula za samopomoć koja vodi k održivom oporavku države', kažu OraHovci.
Holy: U hrvatskoj politici se svi bore o nevažnim stvarima za građane
Predjelo dalmatinskog okusa, koje se sastoji od dalmatinskog pršuta, sira i salate od hobotnice predstavio je Zlatan Reić, a sve sastojke slavonskog čobanca otkrila je Mirela Holy. Kulinarske tajne središnje regije razotkrio je Gordan Cmrečki sa tanjurom na kojemu je servirana piletina s mlincima, a kulinarska avantura je završila desertomMarine Biti koja je ispekla fritule.
Prisutni su imali priliku kušati četiri regionalna jela čiju pripremu je razotkrio četveročlani kuharski tim, odnosno tim od dvije kuharice i dva kuhara u znaku paritetne demokracije jer bez toga nema održivog društva.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook