sustav zakazao

Ministarstvo prije pet mjeseci tražilo posebnog skrbnika za problematičnog dječaka, no odgovor nije stigao

Novi prosvjed roditelja Foto: Matija Habljak/Pixsell
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih još je u svibnju ove godine zatražilo posebnog skrbnika u slučaju problematičnog dječaka. Još uvijek nije stigao odgovor iz Zavoda za socijalni rad.

Nezabilježeni slučaj problematičnog dječaka zbog kojeg ostali učenici ne žele doći na nastavu i zbog kojeg je sada i ravnatelj škole dao ostavku dodatno se zakomplicirao.

Naime, dječak se u ponedjeljak pojavio na nastavi u drugoj školi, zbog čega su roditelji ostale djece odlučili na svoju djecu neće pustiti na nastavu.

Prema rješenju Gradskog ureda za obrazovanje, dječak koji je bio nasilan u dvije prijašnje škole nastavu treba pohađati u normalnom razredu, ali uz posebnu prismotru. Iako se njegova majka žalila na to rješenje, Ministarstvo obrazovanja tu je žalbu odbacilo i potvrdilo rješenje Gradskog ureda.

Isto tako, odlučili su se i na novo okupljanje pred školom. U isto vrijeme, resorni ministar tvrdi da je dječak dobio dva asistenta i da bojkotiranje nastave nije potrebno.

24sata pišu kako je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih još u svibnju od Zavoda za socijalni rad zatražilo posebnog skrbnika za pitanje obrazovanja djeteta.

Roditelji tada nisu pristali na dodatne procjene djeteta, angažiranje pomoćnika u nastavi, ali ni na prilagođeni nastavni program za njihovo dijete. 

Na upit Ministarstva Zavod do danas nije odgovorio, a isto tako nije donesena ni odluka o posebnom skrbniku. Nije poznato je li Zavod uopće pokrenuo proceduru. 

Pritom roditelji problematičnog dječaka i dalje odbijaju bilo kakvu procjenu i vještačenje svojeg djeteta. 

Pročitajte i ovo BUDNI PLAVCI 31-godišnjakinja iz autobusa pala na granici: Policajcima je bila sumnjiva zbog jedne stvari

Pročitajte i ovo "Župan se nije htio javiti" VIDEO Žena stala pred Plenkovića i prekinula svečanost: "Znate li tko sam ja?"