Do kraja 2026. u pogonu

Anušić u velikom obilasku: Najavio otvaranje nove vojarne na istoku Hrvatske

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Ministar obrane Ivan Anušić krenuo je obilaziti vojarne. Najavio je i otvaranje nove vojarne na samom istoku Hrvatske.

Tjedan uoči obilježavanja Oluje - kako je i najavio početkom mandata - ministar obrane Ivan Anušić krenuo je obilaziti vojarne. Ministar obrane u Vinkovcima se osvrnuo na prezentirane sposobnosti bezposadnih sustava te ulaganja u razvoj novih znanja i tehnologija.

"Bitno je za naglasiti da bezposadne letjelice dobivaju veliki primat u ratu i premoći unutar sukoba. Oružane snage i MORH razvijaju nova znanja, vještine i nove tehnologije“, rekao je Anušić.

Pročitajte i ovo U zaleđu Zemunika U borbi s vatrenom stihijom zamalo došlo do tragedije: Vatrogasci proveli evakuaciju djece i starijih osoba

Istaknuo je kako treba pojačavati i osnaživati oružane snage.

"Popunjavanje oružanih snaga mora biti kontinuirano, kvalitetno. Već sada u sedmom mjesecu smo na 73 posto popunjenosti u odnosu na cijelu prošlu godinu kad govorimo o onima koji se odlučuju za dragovoljno služenje i karijeru u oružanim snagama u RH", rekao je ministar.

Hrvatska vojska vratit će stari sjaj i vojarni u Belom Manastiru koja nije u funkciji već 23 godine, a u nju će se useliti oko 700 vojnika.

Pročitajte i ovo javlja HZZO CEZIH ponovno radi! Doduše još uvijek su moguće manje, sporadične teškoće

"Radi se o kraju 2026. godine. Vrlo brzo ćemo početi s izgradnjom i obnovom postojećih objekata“, rekao je Anušić, a to će pridonijeti i boljoj demografskoj slici Baranje.

"Za sam grad će to puno značiti. Možete misliti koliko će to značiti jednom gradiću kao što je Beli Manastir koji ima 8000 stanovnika. Koliko će značiti 500, 600 ljudi na području grada. Nadamo se da će možda netko od njih htjeti ostati u našem gradiću, osnovati obitelj, kupiti nekretnine…“, rekao je Goran Hes, dogradonačelnik Belog Manastira.

Pročitajte i ovo Požar još nije pod kontrolom Vatrogasni zapovjednik poslao apel građanima: "To je u ovom trenutku najbitnije"

Više pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Matee Drmić. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.