IGNORIRANJE NA NAJJAČE

Habijan se vadio zbog ignoriranja Milanovića: "On za mene više nije predsjednik"

Ministar Damir Habijan u Dnevniku Nove TV objasnio je zašto je došlo do neugodne situacije s predsjednikom Zoranom Milanovićem na obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Ministar pravosuđa Damir Habijan, na novinarsko pitanje što se dogodilo dan ranije prilikom susreta s predsjednikom Zoranom Milanovićem, prvo je kratko rekao da se nije dogodilo ništa, a zatim je detaljno objasnio zašto on Milanovića ne smatra više hrvatskim predsjednikom. 

"Već sam rekao da dotični, otkad je u travnju došao na Glavni odbor SDP-a, za mene više nije predsjednik države. Predsjednik države je po Ustavu nestranačka osoba. Za mene on više nije predsjednik. Ponovit ću. Mislim da se neke stvari brzo zaborave", rekao je Habijan.

"Ja nemam problema bilo s kim i mogu praštati, ali ja doista ne želim živjeti u državi u kojoj osoba koja obnaša tako visoku dužnost, a dužnost predsjednika države apsolutno je, ne bih želio da to bude osoba koja vrijeđa bilo koga s kim se politički ne slaže, da to bude osoba koja vrijeđa bilo koga drugoga tko je pripadnik, recimo, neke manjine.

Ili osoba koja vodi vanjsku politiku na način na koji vodi. Ja u takvoj državi ne želim živjeti", zaključio je ministar pravosuđa Damir Habijan.
 

Pročitajte i ovo Krš i lom u Zagrebu Predsjednik Uprave DM-a završio u Remetincu: Bejzbolskom palicom napao poznanika, mahao nožem te ga pretukao

Pročitajte i ovo VREMENSKA PROGNOZA Upaljen žuti alarm za veći dio zemlje: Grmljavinsko nevrijeme na Jadranu