nezakoniti ulazak

Migranti bježali od policije, a onda je jedan od njih udario i bocom gađao službenike: Uhićeni su

Policija Foto: Marko Todorov/Cropix
Marokanski državljanin je uhićen zbog kaznenog djela Prisile prema službenoj osobi.

Tijekom redovnog nadzora vlakova na Željezničkom kolodvoru Okučani policajka je u ponedjeljak zatekla tri muškarca za koje je posumnjala da su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Policajka im je naredila da stanu kako bi utvrdila njihov identitet. Jedan muškarac ju je poslušao, dok su se dvojica dala u bijeg

Kako bi zaustavila muškarce, policajka je jednog od njih uhvatila za ruku na što ju je on udario po ruci i nastavio bježati. 

Policajki je pružena liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradiški nakon čega je puštena iz bolnice.

Bjegunci su naknadno pronađeni u Okučanima. Dok su bježali je jedan od muškaraca pogodio policajca bocom punom vode zbog čega ga je policajac oborio i uhitio.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi marokanskom državljaninu, koji je prethodno policijskim službenicima dao lažne identifikacijske podatke te da su druga dva uhićena muškarca državljani Sirije i Palestine. Sva trojica su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Osumnjičeni marokanski državljanin je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisile prema službenoj osobi predan pritvorskom nadzorniku policijske uprave te je u srijedu doveden u Općinski sud u Slavonskom Brodu koji ga je proglasio krivim i odredio mu kaznu.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje, priopćila je PU brodsko-posavska. 

Pročitajte i ovo UBIJEN SINWAR FOTO/VIDEO Izrael tvrdi: Ovo je posljednja snimka vođe Hamasa prije ubojstva, bježao je

Pročitajte i ovo Tijekom suđenja Dječak ubojica otkrio zašto je počinio masakr: U jednoj jezivoj rečenici sve je rekao

 

Povezane teme