Mesić se nada konkretnim poslovima s Austrijancima

Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Stjepan Mesić sastao se u Beču s austrijskim kolegom Heinzom Fischerom s kojim je razgovarao o bilateralnim pitanjima, stanju u regiji te o hrvatskom pristupu Europskoj uniji.

"Bio je to razgovor prijatelja čija su mišljenja su jednaka kada se radi o europskim pitanjima. Razgovarali smo o odnosima Hrvatske i Austrije, stanju u regiji, stanju na Kosovu, o Bosni i Hercegovini, te o hrvatskim očekivanjima ostvarenja našega strateškog cilja - ulaska u Europsku uniju", rekao je Mesić i naglasio kako sljedeće godine očekuje završetak pristupnih pregovora.

Prije susreta s Fischerom predsjednik Mesić je posjetio austrijsko poduzeće Magna, gdje su bili nazočni i predstavnici nekih hrvatskih tvrtki, a glavna tema razgovora bila je mogućnost daljnje suradnje i proizvodnje u Hrvatskoj, ponajprije dijelova i komponenti za automobile.

Razgovarali smo i u ulaganjima u hrvatski turizam, rekao je predsjednik Mesić izrazivši nadu da će nakon posjeta uprave Magne Hrvatskoj biti "zaključeno i nekoliko konkretnim poslova".