Odgovorio pojedincima

Mesić: Koji bi idiot želio stvarati Jugoslaviju?!

Slika nije dostupna
Bivši predsjednik RH Stjepan Mesić odgovorio je pojedincima koji tvrde da se ulaskom u Europsku uniju pokušava obnoviti Jugoslavija.

'To su najobičnije gluposti. To govore oni koji ne znaju ništa o politici niti o strategiji', poručio je Stjepan Mesić. Dodao je da kada bi mi i pokušavali stvoriti Jugoslaviju, kada bi bilo takvih naivaca koji bi to pokušali, svijet ne bi dopustio.

'Imali smo dva eksperimenta stvaranjem Jugoslavije, prvi je bio kraljevina, a drugi Titova Jugoslavija, i obje su završile u moru krvi. Kakav bi idiot želio stvarati Jugoslaviju?', zapitao se Mesić. Zaključio je da se tu ipak radi o politički nepismenima ili o pokvarenjacima koji plaše ljude s Jugoslavijom.

Rekao je kako je zadovoljan rezultatom referenduma koji je vrlo sličan njegovim očekivanjima. 'Istina je da je slab odaziv, to je razumljivo jer su građani zasićeni, ne samo glasovanjem nego i politikom', tvrdi Mesić.

Dodao je kako je udruživanje Europe milenijski pothvat koji je od povijesnog značenja ne samo za nas, nego i za jugoistočnu Europu. 'Neće više biti motiva za rat, neće biti potrebe da netko preko granice ide štititi svoju nacionalnu manjinu', dodao je.