Riječ je specijalitetu međimurske kuhinje čiji su sastojci meso z tiblice, vrganji, hajdinska kaša i kiselo vrhnje, a na kajkavskome narječju poznatija je kao pretepena juha.
Meso z tiblice međimurski je specijalitet, a priprema se tako da se u prikladnu porculansku, zemljanu ili drvenu posudu slože sloj pripremljene mljevene slanine, zatim pečeni komadi mesa premazani sokom od pečenja, pa opet red slanine, što sve treba dobro nabiti da između ne ostane zraka i postupak ponavljati dok se ne potroši sva količina mesa i slanine. Posuda se može dopuniti prelijevanjem tekuće, ali ohlađene masti. Tako pripremljeno meso mora se držati na hladnom i tamnom mjestu.
Najveća juha u svijetu skuhana je u nedjelju, a sadržavala je oko 200 kilograma mesa, 50 kilograma hajdinske kaše, stotinu litara kiseloga vrhnja i 50-ak kilograma gljiva.
Međimurski specijalitet kuhari su podijelili posjetiteljima kulturno-zabavne manifestacije "Ljeto u gradu Zrinskih".
Predsjednik međimurske Udruge kuhara Dalibor Kovačić najavio je da će pothvat prijaviti za Guinnessovu knjigu rekorda budući da aktualni rekord iznosi 800 litara juhe.