svi imaju gubitke

Plinski rat u Zagrebu, iz Međimurje-plina odgovorili Tomaševiću

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević Foto: Josip Bandic/Cropix
Iz Međimurje plina je stiglo priopćenje u kojom se referiraju na konferenciju za medije koju je organizirao zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Nakon konferencije za medije na kojoj je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević obznanio koliko je građana odlučilo ostati u Gradskoj plinari Zagreb, stigao je odgovor o Međimurje plina.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Međimurje-plin je na ponovljenom natječaju (drugom) opet odabran za opskrbljivača plinom u obvezi javne usluge. Međimurje-plin mora kao odabrani opskrbljivač svakom kupcu osigurati plin, i siromašnom, i s malom potrošnjom ili samo jednom kupcu.

Međimurje-plin je ugovorio plin, osigurao transport i ima uskladišten plin. Izjave gradonačelnika grada Zagreba o GPZ Opskrbi niti njihove brojeve niti njihove gubitke u iznosu od 23.000.000 EUR za razdoblje od 01.04.2024. do 30.09.2024. godine jer svi opskrbljivači u RH imaju gubitak, kao niti 81,8 mil EUR prihoda GPZ Opskrbe od subvencija države, što su sve proračunska sredstva države Hrvatske, ne bi komentirali.

Međutim, svakom kupcu na području gradova Zagreb, Zaprešić i Velika Gorica te općina Brdovec, Pušća, Marija Gorica i Dubravica od 01.11.2024. godine ponudit ćemo cijenu sigurno nižu za 0,20 EUR/MWh, a ne 0,10 EUR/MWh putem tržišnog ugovora. S time da analiziramo mogućnosti niže cijene za 0,50 EUR/M Wh od cijene javne usluge opskrbe plinom, a ne 0,10 EUR/MWh.

Od prvog natječaja u korist potrošača za građane na distribucijskom području operatora distribucijskog sustava GPZ cijena je samo zbog Međimurje-plina jeftinija za 1,50 EUR/MWh i godišnja ušteda za smanjenje od 0,10 EUR/M Wh iznosi 13,89 EUR. A dodatnim smanjenjem od 0,50 EUR/M Wh ušteda je znatno veća za svako kućanstvo", napisali su u priopćenju.

Pročitajte i ovo Milijunska šteta Dan koji će u povijesti Mrkoplja ostati zapisan najcrnjim slovima, načelnik u suzama: "Evo, ja se i sad tresem"

Pročitajte i ovo sukob na bilicama Poznati chef završio iza rešetaka: Posvađao se sa susjedom, a onda je uzeo nož...

Povezane teme