Raskol u stranci

Mario Radić prelomio: Borit će se protiv Penave za mjesto predsjednika DP-a

Mario Radić Foto: Damjan Tadic/Cropix
Unutarstranački izbori Domovinskog pokreta sve su bliže, a time i potencijalni formalni raskol stranke.

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić kandidirat će se za predsjednika te stranke na nadolazećem izbornom saboru. Dodatni je to dokaz podjela u stranci koja sudjeluje i u aktualnoj vladajućoj koaliciji, koja bi se također mogla suočiti s određenim nestabilnostima.

Radić je dosad slovio za ključnog, ali iz pozadine, čovjeka Domovinskog pokreta, a da će u utrku za šefa stranke, otkrio je izvor blizak vrhu DP-a za Nacional i iznio niz razloga zbog kojih se Radić odlučio na taj korak.

Radić je, naime, tijekom proteklih tjedana osobno prelomio i shvatio da i on osobno i Domovinski pokret mogu imati ozbiljnu političku budućnost samo ako osobno istupi te najavi ambiciju i formalno preuzeti Domovinski pokret. 

Pročitajte i ovo Nova pravila Uskoro počinje naplata ulaska u šengenski prostor: Pogledajte tko će i kad morati platiti za ulaz

Pročitajte i ovo primljeni i izolirani Panika u bolnici na jugu Hrvatske: Dva stranca zatražila pomoć zbog sumnje na majmunske boginje, liječnici hitno reagirali