Pritisak na godišnje pregovore?

Marica Vidaković iz Kraša: ''Legitimno je pravo da štitimo svoje interese''

Gošća Dnevnika Nove TV bila je prokuristica Kraša Marica Vidaković koju su iz Grupe NTL i Ultra Gros prozvali zbog poziva zaposlenicima na potrošnju u Konzumu.

Gospođo Vidaković, zbog čega ste pozvali svoje zaposlenike da kupuju u Konzumu?

"Prije svega, poštujem sve trgovačke lance koji posluju na području RH. Dijelovi moje izjave su izvađeni iz konteksta, apsolutno nisu bili nikakav poziv da moji zaposlenici ne kupuju u ostalim lancima".

Iz Udruženja hrvatskih trgovaca kažu da je vaša izjava diskriminirajuća, da ste ih povrijedili i da ih takvom izjavom stavljate u podređeni položaj.

"Ako oni iz moje izjave igdje iščitaju da sam ja pozvala moje zaposlenike ili potrošače da ne kupuju kod njih, spremna sam se javno ispričati. To u mojoj izjavi ne stoji. Dapače, legitimno je pravo da štitimo svoje interese, a to znači da posrnuli lanac apsolutno treba vratiti povjerenje potrošača kako bismo svoja potraživanja danas - sutra mogli i naplatiti".

Mislite li da će ova situacija možda narušiti vaš poslovni odnos?

"Ne, ne mislim. Osim ako intencija trgovaca koji su se obratili, a u jednoj rečenici to i stoji, nije da je ovo pritisak na godišnje pregovore, pa da zauzimaju bolju poziciju u tim budućim pregovorima".

Danas je novi sastanak između dobavljača i vladinog povjerenika. Očekujete li neki dogovor? Hoće li uskoro krenuti i neke isplate?

"Očekujemo neke odgovore od povjerenika, a ono što smo mi sami postavili kao svoje uvjete prilikom prve faze smo korigirali i stavili u vrijeme i prostor u kojem se trenutno nalazimo. Prve isplate su već išle. Prvih 50 milijuna kuna s računa Agrokora je išlo već drugi dan nakon deblokade i to za one prioritetne poslove koji su bili potrebni da bi se zavrtio ciklus - proizvodnja, lanac dobave i na koncu i punjenje polica zbog potrošača koji će navratiti u Konzum". 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr