Za Dnevnik Nove TV

Policajcima prijetio sjekirom i nožem pa preminuo. Njegova majka kroz suze poručila: "Tu sam ga našla, pod crnim najlonom. Njegova djeca moraju živjeti s time..."

Božidar Lončar, reporter Dnevnika Nove TV, razgovao je s majkom preminulog muškarca, koja za ovaj događaj krivca vidi u samom sustavu.

Novi strašan događaj sa smrtnim ishodom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Prilikom postupanja policije po dojavi da psihički rastrojen muškarac s nožem na cesti prijeti drugima ozlijeđena su tri policijska službenika, a muškarac s nožem i sjekirom u ruci je preminuo.

Božidar Lončar, reporter Dnevnika Nove TV, razgovareo je s majkom preminulog, koja za ovaj događaj krivca vidi u samom sustavu.

"Ja sam izgubila dijete i moram živjeti s time. I njegova djeca moraju živjeti s time. Koliko ima djece? Ima dvoje", rekla je Nada Poslan, majka preminulog muškarca. 

Pročitajte i ovo "Trebamo se pripremiti" Stručnjak o kaosu u splitskoj zračnoj luci nakon hakerskog napada: "Ne možete pristati na ucjene jer onda se događa jedna stvar..."

Krvavi tragovi u dvorištu obiteljske kuće Poslan ne otkrivaju detalje događaja u kojem je jutros 37-godišnji Dražen izgubio život. Nada je izgubila sina, a dvije maloljetne kćeri školske i vrtićke dobi oca. Što se dogodilo, majka još ne zna.

"Zvali su me da nije dobro i ja sam došla i tu sam ga našla, pod crnim tim najlonom i nisu mi ga dali ni vidjeti. I treba da se nešto dogodi…" nadodala je Nada Poslan. 

Tragedija u Garešnici - 4 Foto:DNEVNIK.hr

Policija u izvješću navodi kako je reagirala na dojavu o psihički rastrojenom muškarcu koji nožem prijeti građanima na ulici. Na teren je izišlo šestero policijskih službenika. Muškarac se oglušio na zapovijedi i prijetio nožem i sjekirom. Na kraju je svladan uz primjenu prisile, suzavca i lisica.

"Prilikom svladavanja otpora ozlijeđena su dva policijska službenika i jedna službenica. Neposredno prije dolaska hitne medicinske pomoći muškarcu je pozlilo. Djelatnici hitne muškarca su reanimirali, no preminuo je na mjestu događaja", poručili su iz bjelovarsko-bilogorske policijske uprave

Majka kaže kako je Dražen imao paranoidnu shizofreniju i pokušao samoubojstvo. U djetinjstvu je bio žrtva sada pokojnog oca, koji je zbog nasilja u obitelji bio u zatvoru. Ona se skrbila o sinu koji je, unatoč njezinim naporima, proglašen radno sposobnim.

Tragedija u Garešnici - 3 Foto:DNEVNIK.hr

"Socijalna služba sve zna, ali nažalost svi štite. On ako neće na liječenje, dokle god sud ne izda rješenje da ga liše te sposobnosti, oni ne mogu ništa", rekla je Poslan.

Nakon očeve smrti je bio u Popovači, gdje ga nije vidjela. Kaže da se Dražen bojao, ali imao je pomoć liječnika. Prije mjesec dana već je bila policija. Sin joj se jučer javio i rekao kako se ne osjeća dobro. Danas proživljava isti scenarij kao i s mužem alkoholičarom i nasilnikom prije 30 godina.

"Šta ja sam ga mogla nahraniti, obući, mogla sam sve, ali nažalost ništa drugo. Ja ga nisam mogla uzeti za ruku i odvesti na kontrolu ako on neće, a prisilno se ne može jer se takve osobe štite. Djeca dolaze, ne znam, mala je sad na moru, što će biti sad s tim djetetom", poručuje majka. 

Pročitajte i ovo Stigao u Bjelovar FOTO Ubojica sa štakom doveden na ispitivanje u DORH: Novinari ga pitali je li mu žao zbog zločina

Ozlijeđeni policijski službenici pušteni su kući. Tijelo je poslano na obdukciju, a sutra bi se trebalo znati više informacija. O svemu će zajedno izvijestiti policija i DORH.

Zaprimljena je dojava građana u utorak da je u Velikoj Trnovitici psihički rastrojena muška osoba izišla traktorom na cestu, nakon toga je sišla s traktora i nožem prijetila dojavitelju i građanima. Na mjesto događaja upućeno je šestero policijskih službenika. Muškarac se oglušio na usmene zapovijedi i prijetio službenicima nožem i sjekirom. Kako bi ga svladali, policajci su koristili fizičku snagu i suzavac te mu stavili sredstva za vezivanje. Prilikom svladavanja otpora ozlijeđena su dva policijska službenika i jedna službenica.

Na mjestu događaja je pozvana hitna medicinska pomoć, a neposredno prije njihova dolaska muškarcu je pozlilo. Djelatnici hitne pomoći muškarca su reanimirali, no preminuo je na mjestu događaja. Slijedi provođenje kriminalističkog istraživanja. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.