Užas u Slavonskom Brodu

Šok u vrtiću: Majka došla po djevojčicu i pronašla ju s ozljedama na glavi, odjurila je na hitnu!

Dječji vrtić - 2 Foto: Dnevnik Nove TV
Majka je došla po dijete u vrtić, a zatekla ga je s ozljedama na glavi, nakon čega se oglasila na društvenim mrežama.

Podigla se bura oko Dječjeg vrtića Tintilinić u Slavonskom Brodu nakon što se Zrinka Krištof Mihajlović, majka djeteta, oglasila na društvenim mrežama zbog ozljeda na glavi koje je dijete zadobilo nakon boravka u skupini.

15- mjesečna kći Brođanke bila je u procesu prilagodbe, pa je u vrtićkim jaslicama boravila samo do 11:30. Majka je jedan dan obaviještena da je dijete zaspalo te da može ostati na spavanju. Kada ju je došla pokupiti oko 12:15, zatekla je ozbiljne ozljede na glavi.

"Šokirala sam se kad sam na desnoj strani glave djeteta vidjela veliku ozljedu s krvavim podljevima i modricama s ogrebotinama, a krvavu ogrebotinu imala je i ispod desnog oka! Na moje pitanje "Što je ovo?" odgojiteljica je odgovorila da ne zna ništa i da se obratim odgojiteljici iz prve smjene", opisala je Krištof Mihajlović te objasnila da je u vremenu od 7:15 do 10:05 u grupi od 20 djece jasličke dobi bila prisutna samo jedna odgojiteljica, a da je druga došla u 10:05 kao ispomoć iz druge skupine.

Majka je nakon incidenta dijete odvela na hitni prijem, a o svemu su obavijestili i nadležne institucije. 

"O događaju smo obavijestili i ravnateljicu vrtića i policiju, a dopis smo uputili i gradonačelniku. Svi od navedenih odmah su poduzeli sve radnje u smislu utvrđivanja odgovornosti i propusta te smo od gradonačelnika dobili dopis u kojem, uz izraze suosjećanja i žaljenja zbog događaja, stoji da je dječji vrtić utvrdio sve okolnosti o nastanku događaja i proveo disciplinski postupak. U dopisu se zaključuje da je do incidenta došlo zbog organizacijskog propusta uprave i nedovoljne pozornosti odgojiteljice. Nadalje, djelatnici dječjeg vrtića nisu postupili prema propisanom protokolu, zbog čega ih je uprava dječjeg vrtića disciplinski sankcionirala", napisala je na Facebooku.

Objavu je zaključila upozorenjem za roditelje.

"Jasno nam je da se propusti mogu dogoditi, ali propusti u smislu nepoštivanja propisanih protokola su nedopustivi! Ovaj put nije došlo do ozbiljnih posljedica, ali možda idući put neko drugo dijete neće biti te sreće! Dragi roditelji, Vaše dijete u vrtiću mora biti sigurno, okruženo brigom i pažnjom, ako zamijetite bilo kakvu ozljedu Vašeg djeteta, nemojte to šutke prihvaćati, reagirajte, pitajte, zatražite odgovore… Mi smo se uvjerili da su odmah poduzete sve radnje koje za cilj imaju spriječiti da se ovakvo nešto ponovi." 

 

 

  Pročitajte i ovo Upozorava HAPIH Iz prodaje se povlače ova jaja: Provjerite jeste li ih kupili

Pročitajte i ovo Sve službe na terenu VIDEO/ FOTO Napad se dogodio usred važne rasprave, sve je bilo u pripremi: Cure detalji o terorističkom napadu

 

Povezane teme