Uzvanicima su ponuđeni suhomesnati proizvodi, maslinovo ulje, slastice, vina i likeri iz svih hrvatskih regija. Posebnu pozornost, navodi se u priopćenju, privukli su sirevi kojih je bilo više od četrdeset vrsta, najčešće malih proizvođača koji su slabo poznati i hrvatskoj javnosti te djevičansko maslinovo ulje i vina iz Istre, Šibenika i s Hvara.
Uz domaće kolače ponuđeni su i Kraševi proizvodi te zadarski Maraschino. Za bolje upoznavanje s ponuđenim hrvatskim proizvodima tiskan je poseban katalog "Hrvatske delicije" u kojemu su dane temeljne informacije o svakom proizvodu.
Tijekom "Tjedna hrvatske gastronomije" u ponudi je desetak jela koje priprema istarski kuhar Marinko Jurešić. Hotelski restaurant dekoriran je vrlo dojmljivim posterima koji prikazuju hrvatsku prirodnu i kulturnu baštinu, a tijekom obroka prikazuje se turistički film o hrvatskim ljepotama autora Željka Ogreste.
Začetnik ove ideje je Hrvatsko-hispansko društvo iz Zagreba u suradnji s Agronomskim fakultetom iz Zagreba, a realizaciju su omogućili MVPEI, Veleposlanstvo RH u Madridu te Ured Hrvatske turističke zajednice u Madridu.