Smješten na intenzivnu njegu

Šeks razgovarao s Bebićem u bolnici: Luka je moj prijatelj i osjeća se jako dobro

Slika nije dostupna
Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks posjetio je predsjednika Sabora Luku Bebića u splitskom KBC-u.

Šeks je Bebića u bolnici posjetio kasno sinoć, nakon čega je rekao novinarima da se Bebić osjeća 'jako dobro'.

'Luka moj prijatelj, osjeća se jako dobro i ja mislim da će on sutra nakon pretraga napustiti bolnicu', kazao je Šeks. Dodao je kako ne može govoriti o medicinskim indikacijama, ali da se kod Bebića radi 'o nečemu što nije ono što se slutilo'.

U prvim se izvješćima spominjala mogućnost da je Luka Bebić pretrpio infarkt. Šeks je u posjetu Bebiću na Intenzivnoj koronarnoj jedinici splitskog KBC-a proveo blizu dva sata, a na pitanje novinara o čemu su razgovarali, Šeks je najprije odbio odgovoriti rekavši 'malo morgen'. Potom je ipak kazao kako su razgovarali 'o svemu i svačemu' a to znači 'i o bolesti'.

Podsjetimo, predsjedniku Sabora Luki Bebiću, koji je na godišnjem odmoru u Kominu kod Metkovića, pozlilo je jučer poslijepodne. Helikopterom je hitno prevezen u splitsku bolnicu, gdje je stigao u 18 sati. Prema prvim informacijama predsjednik Sabora pretrpio je srčani udar, no posljednje vijesti su da se ipak ne radi o infarktu.

Ravnatelj KBC-a Split Dujomir Marasović za Dnevnik Nove TV je izjavio kako je Luka Bebić pod slikom infarkta doveden, no preliminarni nalazi ne govore da su sigurni znakovi infarkta miokarda. 'Ništa više od ovoga ne možemo reći. Slijede pretrage krvi, srca, enzima, EKG. nakon toga ćemo znati više, no, sigurnih znakova infarkta miokarda nema', rekao je.

Dodao je kako uzrok slabosti Luke Bebića može biti kolaps, no što je njega uzrokovalo, ne može nagađati. 'Kada sam ga prvi put vidio prije sat vremena, nije izgledao najbolje. Ali tijekom pretraga se oporavljao i sada izgleda prihvatljivo', naznačio je Dujomir Marasović.

I ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović priopćio je da prvi dijagnostički postupci ne ukazuju na akutni infarkt miokarda kod predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića.
'Predsjednik Hrvatskoga sabora, g. Luka Bebić, tijekom poslijepodnevnih sati primljen je u Klinički bolnički centar Split zbog zdravstvenih tegoba. Prvi dijagnostički postupci ne ukazuju na akutni infarkt miokarda. Ostali dijagnostički postupci su u tijeku', kaže se u priopćenju ministra Darka Milinovića.

Vijest o pogoršanom zdravstvenom stanju Luke Bebića premijerku Kosor zatekla je pri povratku s Raba. Odmah je stupila u kontakt s liječnicima splitske bolnice, a stalno je i u kontaktu s obitelji predsjednika Sabora.

I predsjednik RH Ivo Josipović, kojeg je vijest zatekla pri povratku s kratkog odmora iz Baške Vode, kontaktirao je liječnike u Splitu. Rekli su mu da je stanje Luke Bebića u redu te da je sve pod kontrolom.

Sabor su danas zvali brojni saborski zastupnici iz svih stranaka, raspitujući se za zdravlje Luke Bebića i nudeći pomoć. Zbog nemile vijesti javila su se i gotovo sva veleposlanstva akreditirana u Hrvatskoj, a među prvima je nazvao veleposlanik Srbije.

'Iz Splita stižu ohrabrujuće vijesti'

Ministar zdravstva Darko Milinović kaže kako iz Splita stižu ohrabrujuće vijesti o zdravstvenom stanju predsjednika sabora Luke Bebića. 'Ja sam rekao da budemo strpljivi i čekamo prve dijagnostičke postupke koji su u ovih trenutaka završili. Oni ne ukazuju na akutni infarkt miokarde', pojašnjava Milinović.

Dodaje da je prije nekoliko minuta razgovarao s Lukom Bebićem te rekao na dolazi u srijedu u Split otvoriti jedan novi odjel. 'On je rekao ne misliš ti valjda da ću ja tu do srijede biti, dođi kod mene u Komin', prepričao je razgovor MIlinović.

Zaključio je da ove riječi ukazuju na to da se Luka Bebić dobro i subjektivno osjeća te se nada da će na ovom današnjem incidentu to i ostat

'Moramo uzeti u obzir da je Luka Bebić predsjednik Sabora i da se ništa ne smije prepustiti slučaju', dodao je MIlinović. Naglasio je da će se pregledi ipak nastaviti i sutra pa ukoliko nalazi pokažu da se nije radilo o bilo čemu bitnom, Luka Bebić bit će pušten iz bolnice tijekom nekoliko idućih dana.

'Sačekajmo dijagnostičke postupke koji će sutra uslijediti jer često u medicini dva i dva nisu četiri pa moramo biti oprezni', zaključio je.