Vatrogasci nadzirali požarište

Lokaliziran požar kod Kaštela

Slika nije dostupna
Požar otvorenog prostora na oko 20 hektara iznad Kaštela, lokaliziran je sinoć oko 18 sati, a vatrogasne su snage cijelu noć nadzirale požarište, izvijestio je jutros Državni centar 112.

Požar je dojavljen oko 15 sati, a zahvatio je oko 20 hetara obraslog raznim raslinjem. U gašenju su sudjelovali pripadnici javne vatrogasne postrojbe (JVP) Split, državne interventne postrojbe (DIP) Divulje te dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Kaštela, Gomilica, Mladost, Trogir, Slatine, Vranjic, Split i Solin s ukupno 54 vatrogasca i 17 vozila. U gašenju su pomagala od 16,30 sati do 17 sati i dva protupožarna zrakoplova kanadera. Nakon što je požar lokaliziran oko 18 sati, vatrogasci su tijekom noći ostali nadzirati požarište.

DC 112 izvijestio je i o požaru na obiteljskom imanju u Šiškovcima u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Požar spremljenih bala slame na imanju dojavljen je u ŽC 112 Vukovar oko 14 sati. Gasili su ga pripadnici DVD-a Šiškovci i Cerna. U požaru je izgorjelo oko 7000 komada bala, a gašenje je završeno oko 19,15 sati. Dio vatrogasnih snaga je tijekom noći ostao nadzirati požarište. (HIna)

Povezane teme