Oglasili se iz KBC-a Split

Ljutiti Nijemac ispričao kako se odmor iz snova u Hrvatskoj pretvorio u noćnu moru: "To što su mojoj majci napravili u bolnici je nehumano"

Angelika Idler / Ilustracija Foto: Ante Cizmic / CROPIX / 20 Minutes
Ogorčeni Nijemac ispričao je kako se njegovo ljetovanje u Hrvatskoj pretvorilo u noćnu moru.

Nijemac koji živi u Švicarskoj i njegova obitelj veselili su se ljetovanju u Omišu, no njihov odmor iz snova brzo se pretvorio u noćnu moru. Uwe Idler (33) ispričao je kako su njegova bivša djevojka i majka Angelika (55) stigli 24. srpnja u rezervirani apartman, ali se odmah dogodila teška nesreća.

Naime, njegova je majka odlučila malo prileći te je krenula u svoju sobu i pala u dva metra duboku provaliju jer ispred apartmana nije bilo ni ograde ni rasvjete. Prema riječima gazdarice, ograda je bila planirana i već je naručena, ali još nije stigla.

"Majka je bila u potpunom šoku. Mislim da je krajnje nemarno iznajmljivati apartman u ovakvu stanju", ispričao je Nijemac za švicarski portal 20 Minutes.

Gazdarici su odmah javili što se dogodilo, a zatim je pozvana Hitnu pomoć, ali prava drama počela je tek u bolnici. Budući da je bila ozlijeđena, 55-godišnja Njemica nije mogla ići do toaleta, a medicinske sestre su joj, tvrdi njezin sin, stavile pelenu tek nakon sat vremena neprekidnih molbi da to učine. Osim toga, kad bi pelena bila puna, a krevet posve natopljen, sestre bi ženu satima ostavljale da leži u vlastitom urinu, kaže Nijemac i tvrdi da su se rugale i kolutale očima na sve zamolbe.

"Takvo je ponašanje bilo krajnje nehumano", rekao je Idler, čija majka je u splitskoj bolnici provela pet noći jer je pri padu slomila rame koje je sanirano. U Njemačku je potom prebačena medicinskim prijevozom u organizaciji njemačkog automobilskog kluba (ADAC).

"Nakon što je moja majka odvedena, pokazalo se da splitska bolnica ADAC-u nije dala potpunu dijagnozu. Nisu spomenute razderotine i ogrebotine, kao ni slomljena zdjelica i fraktura kuka, a podaci koji su nedostajali bili su važni za prijevoz", istaknuo je Nijemac.

On se vratio u Švicarsku, ali će otputovati u Njemačku da bi bio s majkom koja je u utorak otpuštena iz bolnice. Oboje su i dalje nevjerojatno ljuti i planiraju tužbu protiv bolnice i protiv vlasnice smještaja.

"Bio sam strašno zabrinut za svoju majku. To je veliki psihički teret za sve nas", rekao je Idler, koji je u kontaktu sa svojim odvjetnikom.

O svemu se oglasila i splitska bolnica, a odgovor KBC-a možete pročitati OVDJE.

Pročitajte i ovo Epidemiolozi na terenu Užas na ljetovanju! U našem poznatom hotelu širi se opasna zaraza? "Izgledalo je kao scena iz horor-filma"