Užas na autocesti

Prizori strave s auto-ceste A6! Poginule dvije strane državljanke, šest ljudi u bolnici

Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić izvijestio je o nesreći na autocesti A6.

Prizori strave s autoceste A6 – dvije osobe su poginule u sudaru kombija i osobnog automobila. Nesreća se dogodila između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko, na dijelu ceste na kojem su u tijeku radovi pa je na snazi privremena regulacija prometa.

Kombi je bio s moldavskim pločicama, a automobil s hrvatskim. Vozač kombija je priveden.

"U jutarnjim satima na autoputu kod vijadukta Stara sušica došlo je do prometne nesreće. Prema dosad utvrđenom, sudjelovala su dva vozila i to kombi vozilo s prikolicom koje se kretalo u pravcu Zagreba i koje je pri izlazu iz tunela prešlo na suprotni trak i izravno se sudarilo s osobnim vozilom", objasnila je Tea Radovani, zamjenica županijske državne odvjetnice.

Ozlijeđeni su prebačeni u riječku bolnicu, odakle se javio reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

"Šest osoba zaprimljeno je ovdje. Dvije su osobe završile s teškim tjelesnim ozljedama i nalaze se u jedinici intenzivnog liječenja. Liječnici se i dalje bore za njihov život. Preostale su četiri osobe lakše ozlijeđene i ostat će na promatranju pa u idućim danima biti puštene na kućnu njegu", rekao je.

Stanje na autocesti, dodao je, izgledalo strašno.

"Promet je bio zatvoren od 8 do 14 sati pa je taj dio bio u potpunoj blokadi. Policija provodi intenzivno istraživanje koje bi trebale otkriti što je pošlo po krivu. Neke informacije govore da je vozač kombija krenuo iz Italije prema Moldaviji i da brzinu nije prilagodio uvjetima na cesti", objasnio je Mikić.

Izvješće policije

Prometna nesreća na autocesti Rijeka - Zagreb u četvrtak ujutro, u kojoj su poginule dvije žene, dogodila se nakon što je kombi vozilo moldavskih registracija s prikolicom prešlo u suprotni kolnički trak, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Kombi vozilo moldavskih registracijskih oznaka kretalo se u smjeru Zagreba, a nesreća se dogodila na mjestu gdje se promet odvija u oba smjera sjevernim kolničkim trakom zbog radova na cesti.

Prema dosad utvrđenom, kombi vozilo je prešlo u suprotni kolnički trak gdje je došlo do udara u osobno vozilo, koje je nakon sudara odbačeno na zaustavnu traku, a kombi vozilo se prevrnulo na bok, javili su iz Policijske uprave primorsko- goranske.

Na mjestu teške prometne nesreće poginule su dvije ženske osobe, putnice u kombi vozilu. Prema dosadašnjim saznanjima riječ je o stranim državljankama, a utvrđivanje identiteta poginulih je u tijeku.

Radi pružanja liječničke pomoći u KBC Rijeka prevezena su dva muškarca i tri žene, državljani Moldavije i Rumunjske (34, 35, 37 i 54 godine), koji su se nalazili u kombi vozilu te hrvatski državljanin u dobi od 24 godine, vozač osobnog vozila.

Kako se doznaje iz KBC-a Rijeka, dvije osobe su teško, a četiri lakše ozlijeđene.

Mjesto nesreće je između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko.

Očevidom prometne nesreće rukovodila je zamjenica županijske državne odvjetnice iz Rijeke Tea Radovani. Od 9,10 do 14,20 sati promet između čvora Vrbovsko i čvora Ravna Gora u smjeru Rijeke je bio u potpunosti u prekidu.

Državljanin Moldavije, koji je upravljao kombi vozilom, uhićen je i priveden u službene prostorije policije radi kriminalističkog istraživanja, istaknula je policija.

Pročitajte i ovo UBIJEN SINWAR FOTO/VIDEO Izrael tvrdi: Ovo je posljednja snimka vođe Hamasa prije ubojstva, bježao je

Pročitajte i ovo Tijekom suđenja Dječak ubojica otkrio zašto je počinio masakr: U jednoj jezivoj rečenici sve je rekao