još uvijek ga traže

Krijumčar prevozio migrante pa pobjegao od policije: Usput izazvao prometnu nesreću

Policija u Dugavama, ilustracija Foto: Biljana Gaurina/Cropix
Krijumčar je ozlijedio policajca u Karlovačkoj županiji te izazvao prometnu nesreću u kojoj je nekoliko migranata ozlijeđeno.

 

Karlovačka policija u srijedu je zaustavila vozilo bosansko-hercegovačkih tablica na podrućuju općine Vojnić zbog sumnje da se u njemu nezakonito prevoze migranti.

Nepoznati vozač odbio je poslušati policajca te je naglo vozilom krenuo unaprijed te se dao u bijeg. Tom je prilikom zadnjim kotačem prešao preko stopala policajca i lakše ga ozlijedio.

Potom je zbog neprilagođene brzine, nedaleko od navedenog mjestu u zavoju sletio van kolnika u korito te se udaljio u nepoznatom smjeru.

U prometnoj nesreći koju je izazvao ozlijeđena su četiri strana državljana koje je prevozio - dvoje teže, a dvoje lakše. Svima je pružena liječnička pomoć u bolnici.

Preostali strani državljani iz vozila dovedeni su u službene prostorije policije. Prema njima će biti proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima.

Protiv vozača za kojim se još uvijek traga, bit će podnesena kaznena prijava i za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, kao i zbog izazivanja prometne nesreće.

Pročitajte i ovo obračun u domovinskom pokretu Zdravko Pevec o Mariju Radiću: "Gledam i ne vjerujem, pa na računu ima najmanje 170 milijuna eura"

Pročitajte i ovo Užasan napad Strava u turističkom raju: U moru pronašli tijelo dječaka bez glave, ubrzo je postalo jasno tko je ubojica