šteta od gotovo 12.000 eura

Dolijao serijski kradljivac parfema: Na meti su mu bili i vozači javnog prijevoza, na perfidni način krao od njih novac i kartice

Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarac (18) krao je parfeme po parfumerijama te novac i bakovne kartice vozača javnog prijevoza.

Policajci Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe, krađe u pokušaju, računalne prijevare i razbojničke krađe u pokušaju.

Sumnja se da je osumnjičeni muškarac od svibnja do rujna ove godine na području Maksimira i Dubrave počinio 11 kaznenih djela krađe, od čega je jedna ostala u pokušaju, jedno kazneno djelo računalne prijevare te jedno kazneno djelo razbojničke krađe u pokušaju na štetu parfumerija i zaposlenika trgovačkog društva za pružanje usluge javnog gradskog prijevoza.

Sumnja se da je 28. svibnja na području Dubrave pokušao ukrasti parfeme iz parfumerije. S police je skinuo parfeme te ih pokušao iznijeti u rukama, ali ga je uočila zaštitarka te mu iz ruku uzela parfeme, a on se udaljio.

Tri mjeseca kasnije, 31. kolovoza, na području Dubrave u istoj parfumeriji ponovno je pokušao izvesti krađu, i ovog puta neuspješnu. Osam parfema pospremio je u ruksak te krenuo prema izlazu, ali ga je uočio zaposlenik parfumerije, u naguravanju istrgnuo ruksak s parfemima, a lopov je pobjegao.

Na području Dubrave i Maksimira od 17. srpnja do 25. kolovoza 2024. godine počinio je šest kaznenih djela krađe, s polica uzimao parfeme, sakrivao ih u ruksak te bježao i na taj način otuđio ukupno 89 parfema.

Od 22. lipnja do 12. srpnja na području Maksimira počinio je četiri krađe. Na okretištima tramvaja i autobusa iz vozila javnog gradskog prijevoza u trenutku odsutnosti vozača iz kabine otuđio je njihov novac i bankovne kartice, nakon čega bi pobjegao. U jednom je slučaju s otuđenom bankovnom karticom potom neovlašteno podigao novac na obližnjem bankomatu.

Materijalna šteta počinjena tim kaznenim djelima iznosi oko 11.900 eura.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog su muškarca policijski službenici Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu dostavili posebno izvješće te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku.

Pročitajte i ovo šokantan slučaj u Italiji UZNEMIRUJUĆE Poduzetnica četiri puta terencem pregazila čovjeka koji joj je ukrao torbicu, sve su snimile kamere

Pročitajte i ovo Stigla promjena u Njemačkoj FOTO Pao je prvi snijeg, za vikend se očekuje dva do tri metra: "Brzo je eskaliralo"

Pročitajte i ovo Promjena pravila Tomašević poslao poruku onima koji koriste parking, a ne plaćaju ga: "Dali smo im rok da uklone stupiće, ako neće..."

Povezane teme