Kramarić, Đapić i Vekić traže slobodu za Glavaša

Slika nije dostupna
Predsjednik HSP-a Anto Đapić, dopredsjednik HSLS-a Zlatko Kramarić te Ivan Vekić, ratni ministar obrane, uputili su danas pismo predsjedniku Stjepanu Mesiću od kojega, kako navode, zahtijevaju aktivno zauzimanje za puštanje na nadziranu slobodu saborskog zastupnika Branimira Glavaša.

To smo učinili unatoč jasnim i često dokazanim razlikama u političkim stajalištima i promišljanjima, kazao je Anto Đapić.

Najavio je kako će to biti i tema sutrašnje konferencije za novinare koja će se pod nazivom "Politički neistomišljenici za Glavaševo puštanje na nadziranu slobodu" održati u Osijeku.

U iščekivanju odgovora te zatražena sastanka u Uredu predsjednika Republike, sutra ćemo javno progovoriti o svojim građanskim i moralnim motivima zbog kojih smo se prvi put odlučili na zajednički politički nastup, stoji u priopćenju koje su potpisali Đapić, Vekić i Kramarić.

Branimir Glavaš, optužen za ratni zločin u Osijeku 1991., više od dva mjeseca štrajka glađu zbog čega mu je narušeno zdravlje. Do sad je izgubio više od 25 kilograma. 

Glavašev odvjetnik Ante Madunić rekao je da "Glavaš ne želi ništa drugo, nego da mu se omogući obrana sa slobode, te da sudjeluje na utemeljiteljskoj sjednici Hrvatskog sabora u petak".