Iz Drugog svjetskog rata

FOTO Pogledajte bombu tešku 250 kg koju su pronašli i uništili na istoku Hrvatske

Kod Nove Gradiške uništena bomba iz II. svjetskog rata - 5 Foto: PU brodsko-posavska
Eksplozivna naprava na siguran je način prevezena i uništena kontroliranom eksplozijom na neobrađenim površinama na području općine Vrbje.

Prošli utorak oko 13 sati prilikom izvođenja radova kod Nove Gradiške zaposlenici privatnog poduzeća prilikom sanacije zemljišta radnim strojem pronašli su minsko-eksplozivno sredstvo, zbog čega su zastali s radovima i obavijestili policiju.

Kod Nove Gradiške uništena bomba iz II. svjetskog rata - 5 Foto:PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška osigurali su mjesto događaja do dolaska policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek, koji je pregledom minsko-eksplozivnog sredstva utvrdio da se radi o eksplozivnoj napravi zaostaloj iz Drugog svjetskog rata. 

Kod Nove Gradiške uništena bomba iz II. svjetskog rata - 6 Foto:PU brodsko-posavska

Riječ je o avionskoj bombi dimenzija 115 x 34 cm koja sadrži oko 250 kg eksploziva.

Kod Nove Gradiške uništena bomba iz II. svjetskog rata - 8 Foto:PU brodsko-posavska

Dva dana kasnije, u četvrtak, između 11:30 i 13:30, navedena je eksplozivna naprava na siguran način prevezena i uništena kontroliranom eksplozijom na neobrađenim površinama na području općine Vrbje.

Pročitajte i ovo Bukti na Bliskom istoku FOTO/VIDEO Stigao odgovor Hezbolaha, projektil pao na arapsko selo: "Nije ih briga, samo nam žele nauditi." Uključila se još jedna strana

Pročitajte i ovo IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Oni imaju pravo na besplatno dopunsko osiguranje: Provjerite jeste li među njima

Povezane teme