Na platou će zaživjeti fini projekt Klopa s klupa na kojemu će petnaest najboljih zagrebačkih restorana pripremati kreativne zalogaje za građane Zagreba po pristupačnim cijenama - od 20 do 40 kuna. Preko 50 različitih street food kreacija, poput domaćih tagliatella od kave i kakaa u umaku od mascarponea i štrukla s tri vrste sira i borovnicama, pronaći ćete u subotu na klupama, a u ponudi će biti vina, kokteli, glazba…
Ovom gastro atrakcijom želi se pokazati kako se povrće i voće koje se prodaje u jutarnjim satima, poslijepodne može pretvoriti u maštovita i fina jela. Kuhinje na otvorenom trend su u svijetu te su nezaobilazne turističke atrakcije, zato vjerujemo da svi ljubitelji zdravih, ukusnih i kreativnih zalogaja Klopu s klupa očekuju s nestrpljenjem. Na klupama će kuhati Lari&penati, Klopa Perica, Kulinarijat, La Štruk, Baranjska citadela, Saft, Ginger sushi, Amélie, Klub književnika, Delicija Libanesi, Wok by Matija, Pani Zagreb, Cukeraj, Bruno’s Vegan Concept i Papa’s.
Organizatori projekta, agencije Projektil i Senjor, građanima će na najbolji mogući način - kroz želudac, pokazati da hrana s nogu ili kupljena na ulici ne mora biti svedena na nezdrave zalogaje, već da ona može biti pripremljena od svježih i domaćih namirnica.
Novi sadržaj u Zagrebu privući će mnoge na tržnicu u vrijeme kada se na njoj ne događa ništa, a vjerujemo kako će njezina transformacija postati i turistička atrakcija. Nakon pilot projekta organizatori pripremaju novu sezonu Klope s klupa jednom mjesečno, iako se nadaju da će projekt biti tjedno događanje kao što je slučaj u nekim metropolama, pa i u susjednoj nam Sloveniji.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook