'Govorio o planovima'

Kardinal Bozanić služio misu zadušnicu za nadbiskupa Prenđu

Slika nije dostupna
U zajedništvu s hrvatskim nadbiskupima i biskupima zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je danas u zagrebačkoj prvostolnici misu zadušnicu za zadarskog nadbiskupa msgr. Ivana Prenđu, čiji su posmrtni ostatci, nakon svete mise, iz zagrebačke katedrale ispraćeni u Zadarsku nadbiskupiju.

Kardinal Bozanić je podsjetio kako su se biskupi sinoć okupili u Zagrebu radi današnjega izvanrednoga zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije te napomenuo kako je nadbiskup Prenđa sinoć govorio o planovima za svećeničko hodočašće u mjesecu travnju kao i ovogodišnjem susretu mladeži. ‘Sigurnost se ne nalazi u našim ljudskim planovima i ovozemnu životu’, rekao je kardinal, dodavši kako je Bog naš spasitelj u kog se trebamo pouzdati.

>> Preminuo zadarski nadbiskup Ivan Prenđa

Poručio je kako se na ovome svijetu treba suobličiti s Kristom i slijediti ga kako bi se postalo ono biblijsko pšenično zrno koje donosi obilan plod. Zadarski nadbiskup msgr. Ivan Prenđa preminuo je iznenada jutros u Zagrebu, u 71. godini.

Papa Ivan Pavao II. imenovao ga je nadbiskupom koadjutorom 1990., a službu zadarskog nadbiskupa preuzeo je 1996. U HBK je obnašao mnoge službe, a trenutačno je obnašao službu predsjednika Vijeća HBK za kler i bio član Mješovite komisije Hrvatske biskupske konferencije, Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i Hrvatske unije viših redovničkih poglavarica. Nadbiskup Prenđa rođen je 31. prosinca 1939. u Zemuniku Gornjem. (Hina)

Povezane teme