30 godina zatvora

Vapaj obitelji hrvatskog kapetana zatočenog u Turskoj: Pokrenuta akcija za prikupljanje novca za obranu

Kapetan Marko Bekavac osuđen je u Turskoj na 30 godina zatvora zbog optužbe da je krijumčario drogu na brodu. Njegovu nepravednu osudu pokušat će srušiti njegova obitelj, no za to je potrebno dosta financijskih sredstava koja su odlučili skupiti dobrovoljnim donacijama.

Obitelj kapetana Marka Bekavca, splitskog kapetana koji je dobio 30 godina zatvora i nalazi se u Turskoj, pokrenula je kampanju za skupljanje novca za obranu, a donirati mogu svi. Potrebno je pokriti troškove odvjetnika koji će sada prvo napisati žalbu na ovu presudu koja je Bekavcu izrečena zbog pronađene droge na brodu kojim je zapovijedao. Prije nekoliko dana obitelj je razgovarala i s premijerom Andrejem Plenkovićem.

"Ide se u to skupljanje tih dobrotvornih priloga pa tko bude mogao neka uplati. Svi ćemo se potrudit da mu pomognemo na bilo koji način, ali...  Jer je ključan sad ovaj momenat di triba imat nekog odvjetnika da mu sastavi žalbu i da krene u proces na drugostupanjski sud, da ide sa kvalitetnom žalbom i u obranu da ga se oslobodi. Mi smo bili u ponedjeljak na sastanak gore kod premijera i gospodin Plenković je stvarno rekao da će oni učiniti sve što mogu, ali da su njihove mogućnosti ograničene." ispričao je Jozo Bekavac, brat zatočenog kapetan za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo MIG-ovi idu u mirovinu Dnevnik Nove TV prvi doznaje: Unatoč Rafaleima, hrvatsko nebo čuvat će Mađari i Talijani

Pročitajte i ovo otežan promet Nesreća na pruzi odsjekla riječku luku: Teret se gomila, a odvoza nema - "Ljudi ne mogu na kontrole u bolnice"