Pokušaj zataškavanja

Odgojiteljice u vrtiću dobile opomenu pred otkaz, otac bebe poručio: "To je bio veliki šok, pomiješalo se puno osjećaja"

Slučaj ozlijeđene bebe iz Slavonskog Broda istražuje i policija. Prošlo je dva tjedna, a roditelji još uvijek ne znaju tko je i kako u jaslicama ozlijedio njihovo dijete. Odgojiteljice daju različite izjave, a zbog toga što nisu reagirale, prijeti im otkaz.

Majka je zatekla ozljede na glavi svoje petnaestomjesečne bebe kada je došla po nju u jaslice.

"Na moje pitanje što se dogodilo, što je to, teta je rekla da ona ništa ne zna i da se obratim odgojiteljici iz prve smjene i protupitanjem – što je to?", rekla je majka.

Incident se dogodio prije dva tjedna u Slavonskom Brodu.

"To je bio jako veliki šok, pomiješalo se puno osjećaja, i tuga i svašta, sve ono najgore je prošlo kroz glavu", rekao je otac djeteta.

"Ja sam uzela dijete i odmah otišla na hitnu jer su ozlijede glave stvarno izgledale strašno i ozbiljno, hvala Bogu nisu, obavljeni su pregledi kirurga i neurokirurga, dane su upute praćenja zbog mogućeg krvarenja kojeg srećom isto nije bilo", objasnila je majka.

Roditelji još uvijek ne znaju što se dogodilo ni otkud bebi ogrebotine i modrice.

"Odgojiteljice navode da nisu ništa vidjele ni čule, da ozlijede nisu bile vidljive, tako da evo, mi ne znamo ništa", poručuje majka.

Odgojiteljice su dobile opomenu pred otkaz, jer su se oglušile na sigurnosno-zaštitni protokol.

"Mislim da su odgojiteljice definitivno ovdje ugrozile sigurnost djece samim postupkom što nisu pozvale zdravstvenu voditeljicu, nisu pozvale majku", rekla je ravnateljica dječjeg vrtića Ivana Brlić Mažuranić Zorana Butorac.

Ogorčeni roditelji od gradonačelnika su zatražili premještaj u drugi vrtić.

"Došlo je, nažalost, do propusta. Sve se ovo može dogoditi, to su normalne stvari kod djece, ali nije normalno da na nešto tako ne obavijestite odmah roditelje", rekao je gradonačelnik Mirko Duspara.

"Strašno je uopće razmišljati da je dijete to prošlo, da djetetu nije pružena pomoć, da je dijete zaspalo pod tim udarcem, da je dijete plakalo i da navodno to nitko nije čuo, mislim to je prestrašno", nadodala je majka.

Slučaj istražuje i policija.

"Ne znam što su rekli policiji, mi smo obavili razgovor s ravnateljicom, tu je bilo malo neusklađenih priča", rekao je Duspara.

Roditelji su odlučili javno progovoriti, a najavljuju i tužbu.

"Da se takvi događaji spriječe, da se ne ponavlja pokušaj zataškavanja, ne znam kako to mogu nazvati", rekao je otac.

Desetosatni programi zahtijevaju dva odgojitelja, što je vrtić i osigurao; ipak umjesto 12 djece u skupini ih je bilo 20. Manjak prostora nadomjestit će se otvaranjem četiri nova vrtića. Ozlijeđena beba trebala bi ići u jedan od njih.

Pročitajte i ovo gasi više od 160 vatrogasaca VIDEO Veliki požar u skladištu američke vojske: Šire se snimke gustog dima nad bazom

Pročitajte i ovo Provjereno donosi Šokantna priča o porodu u šibenskoj bolnici: "On je tresao rukom, to je ispadalo iz njegove ruke, ti komadi… To je bilo jezivo, to je bio horor"