Suđenje braći Mamić

Kako je donesena odluka o ugovoru Luke Modrića: "Uzeo sam papire sa stola, bacio ih na pod i rekao da ih sve može biti sram"

Braći Mamić nastavljeno je suđenje u aferi Dinamo 2 u Osijeku.

Glavna tema nastavka suđenja braći Mamić u aferi Dinamo 2 bio je ugovor Luke Modrića. O spornom ugovoru svjedočio je bivši član Izvršnog odbora Krešimir Rotim.

Rotim je rekao da nitko iz Izvršnog odbora na prijedlog tadašnjeg direkotra Tomislava Svetine nije želio pogledati Modrićev ugovor. Također bivši predsjednik Mirko Barišić tada je predložio da se ne potražuje nikakva naknada od Zdravka Mamića, dok je Rotim bio protiv takve odluke.

"Izvršni odbor je tada vodio tada predsjednik Mirko Barišić i uglavnom su riječ držali Mirko Barišić i Zdravko Mamić, rijetko netko drugi. I predsjednik je rekao svi smo za, ja sam rekao ne, ne, dajte to na glasanje. Dobro, doktore, svi smo za, što nas gnjaviš. Ne, ne, dajte to na glasanje. Onda su svi glasali za, ja sam bio suzdržan i uzeo sam papire sa stola, bacio ih na pod i rekao da ih sve može biti sram i izišao van sa sjednice", rekao je Rotim.