Istražitelji od jutra u akciji

Osumnjičeni pristižu u USKOK: Bivši šef Hrvatskih cesta mora na pretres još jedne lokacije

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Velika akcija USKOK-a i policije odigrala se u subotu u Osijeku, Vukovaru i Zagrebu.

U subotu je uhićen donedavni šef Hrvatskih cesta Josip Škorić, direktor Osijek Koteksa Zoran Škorić te direktorica tvrtke Structivo Sanda Bajtl.

Sumnjiči ih se za namještanje poslova za popratne sadržaje na osječkoj obilaznici, a USKOK sumnja da je bivši šef Hrvatskih cesta, dobivenim mitom izgradio kuću. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju.

Reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović prati razvoj događaja te je ispred sjedišta USKOK-a u Zagrebu izvijestila da je oko 16:30 iz Osijeka doveden Zoran Škorić, a Josip Škorić, koji je na putu iz Osijeka za Zagreb, prije dovođenja u zgradu USKOK-a, kazala je, morat će na pretres jednog stana u Zagrebu.

"Josipa Škorića tereti da je s funkcije predsjednika Uprave Hrvatskih cesta putem postupka javne nabave dodjeljivao poslove tvrtki svog bratića Zorana Škorića koji je kao podizvođača angažirao tvrtku Sande Bajtl. U pitanju su dva posla vrijedna 10 milijuna eura. Jedan je vrijedan osam milijuna eura na radovima rekonstrukcije državne ceste 51 Baćin dol - Rešetari te radovi na izgradnji bukobrana na južnoj osječkoj obilaznici vrijedni dva milijuna eura. Pitanje je kako će se osumnjičenici po dolasku braniti - hoće li se braniti šutnjom ili će aktivno iznositi obranu, a onda je pitanje hoće li USKOK tražiti određivanje istražnog zatvora za osumnjičene", kazala je Krajinović.