Traži se darivatelj

Mladi Filip Lema boluje od teške bolesti, sve je primijetila majka: "Izvadili smo krv, nalazi su bili katastrofa"

Filip Lema boluje od aplastične anemije te još nije pronađen podudarni darivatelj matičnih stanica. U KBC-u Zagreb posjetila ga je ekipa Dnevnika Nove TV. U sve se uključila i Zaklada Ana Rukavina.

Filip Lema boluje od aplastične anemije. Podudarni darivatelj matičnih stanica još nije pronađen.

Filip se dva tjedna liječi na zagrebačkom Rebru od bolesti koju uzrokuje zatajenje koštane srži, a sve je počelo u kolovozu kada se vratio s hodočašća. Da nešto nije u  redu, primijetila je njegova majka.

"Sutradan vidim da je isto, da mu se malo manta, da mu je loše i onda smo uzeli uputnicu, izvadili krv i otišli u bolnicu i nalazi su bili katastrofa", rekla je Marija Lemo novinarki Dnevnika Nove TV Sanji Vištici.

Od tada traže darivatelja krvotovrnih matičnih stanica.

U potragu za Filipovim donorom uključilo se i pet motoklubova koji su akciju organizirali u Kaštel Starom, ali i Zaklada Ana Rukavina, a upravo u subotu održali su čak 500. upis u registar.

Akcija je održana u Ivanić Gradu, u videoprilogu pogledajte razgovor s djevojkom koja je spasila život jednoj gospođi u Argentini.

Pročitajte i ovo crne brojke Simbol smrti: Nakon tragedije na Google Maps-u osvanuo novi naziv za kamenolom

Pročitajte i ovo viralna snimka Srbin došao motorom u Trogir: Kada je rekao odakle dolazi, vlasnik kafića rekao mu je - "Pogledaj mi ruku"

Pročitajte i ovo U Podgori Vodena bujica izazvala odrone, ušla u stambene objekte i zatrpala rivu, načelnica traži pomoć: "Infrastruktura je eksplodirala"