Nastavljeno suđenje Sretenu Jociću

Joca pokušava poništiti optužbu ključnog svjedoka

Slika nije dostupna
Sreten Jocić podneo je kaznenu prijavu protiv v.d. predsjednika Okružnog suda u Beogradu Siniše Važića zbog odluke da mu se za vrijeme saslušanja svjedoka Zorana Đorđevića iz Nizozemske nametne branitelj po službenoj dužnosti.

Odluka o postavljanju branitelja po službenoj dužnosti je 'pravni trik' jer sam sve vrijeme osim odvjetnika Vladimira Petrovića, koji se tada nije pojavio, imao još dva izabrana odvjetnika. Predsjednik suda Siniša Važić bio je kod mene, na vratima, i kunuo mi se da nije on postavio odvjetnicu Gordanu Babić za mog branitelja po službenoj dužnosti, već da je ona bila na redu. Rekao sam mu: 'Ne moraš da se kuneš, nisi ti džeparoš', rekao je Jocić na jučerašnjem suđenju koje se protiv njega vodi zbog optužbe da je poticao na ubojstvo Gorana Marjanovića, prenosi Blic
 

Predsjednica sudskog vijeća sutkinja Mirjana Popović objasnila je da je odvjetnik po službenoj dužnosti određen u interesu najšire zaštite okrivljenog i podsjetila da je Jocić na osobni zahtjev napustio sudnicu prije Đorđevićevog svjedočenja.

Sutkinja tvrdi da je ispitivanje Đorđevića izvedeno po zakonu

Tvrdeći da je odluka o imenovanju službenog branitelja nezakonita, odvjetnik Petrović zatražio je da se iz spisa predmeta izdvoji svjedočenje bivšeg policajca Zorana Đorđevića, koji je je Jocića optužio da je Miodraga Prodanovića i Bojana Milosavljevića poticao da 1995. godine ubiju Gorana Marjanovića, zvanog Goksi Bombaš. Sutkinja Mirjana Popović rekla je da je saslušanje Đorđevića obavljeno u skladu sa zakonom i najavila da će odluku o izdvajanju svjedočenja iz spisa predmeta sud donijeti naknadno. Nastavak suđenja zakazan je za 24. ožujak.

Moja dužnost, kao predsjednika suda je da prilikom obilaska zatvora saslušam pritužbe svih zatvorenika. Tako je bilo sa Jocićem. Točno je da mi se požalio na određivanje odvjetnika po službenoj dužnosti.Odgovorio sam mu da je to učinjeno po zakonu i tu je svaki razgovor bio završen-ističe Siniša Važić.

Povezane teme