Vremenska prognoza

Jesen će pokazati svoje drugo lice: Detalje otkriva meteorolog Dnevnika Nove TV

Nova promjena vremena je na vidiku. Barem djelomice sunčano bit će još u utorak, a zatim sve više oblaka pa i oborina, osobito u petak i subotu na Jadranu. Kakvo će biti vrijeme idućih dana, više detalja u vremenskog prognozi donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Vrijeme u utorak bit će pod djelovanjem polja visokog tlaka, a po visini će stizati manja količina vlažnijeg zraka. Polje visokog tlaka u srijedu će još jačati, ali i odmicati na sjeveroistok Europe. Istodobno, od srijede će sa zapada prema nama jačati utjecaj ciklonalne aktivnosti s kojom će u naše krajeve pritjecati sve vlažniji i nestabilniji zrak.

U utorak ujutro bit će pretežno ili djelomice sunčano. Mjestimice magla i na Jadranu. Najviše sunca bit će u Dalmaciji i prema istoku zemlje. Vjetar većinom slab, a na otvorenom moru u Dalmaciji umjeren sjeverozapadnjak. U unutrašnjosti hladno, uz najnižu temperaturu od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva. Na Jadranu zamjetno toplije od 13 do 18 stupnjeva.

U Središnjoj Hrvatskoj prijepodne će biti pretežno sunčano. U drugom dijelu dana porast naoblake većinom uz umjeren sjeveroistočnjak i sjeverac. Najviša temperatura od 18 do 22 stupnja.

U istočnim predjelima bit će pretežno sunčano uz slab do umjeren sjeveroistočnjak i sjeverac i temperaturu do 23 stupnja.

U Gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu bit će pretežno ili barem djelomice sunčano s više sunca u prvom dijelu dana. Poslijepodne sa zapada postupan porast naoblake. U gorju će zapuhati umjeren sjeveroistočnjak i sjeverac, a na Jadranu slaba do umjerena bura koja će podno Velebita prema kraju dana - još jačati. Najviša temperatura od 17 do 22 stupnja.

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano uz slabu do umjerenu buru, a na otvorenom moru umjeren sjeverozapadnjak Temperatura od 23 do 25 stupnjeva.

U unutrašnjosti će u srijedu biti djelomice sunčano. Od četvrtka oblačnije, povremeno uz kišu, ponajprije u gorskom području, osobito u petak. I na Jadranu će u srijedu biti djelomice sunčano, no potkraj dana na sjeveru oblačnije ponegdje uz kišu.

U četvrtak i petak posvuda više oblaka, povremeno s kišom, a osobito u petak pljuskovima i grmljavinom, ponegdje i obilnijom oborinom. U srijedu će još puhati slaba do umjerena bura, a vjetar će u četvrtak okrenuti na jugo i sve više jačati pa u petak može biti vrlo jako.

Po svemu sudeći subota će posvuda biti u znaku kiše, a osobito na Jadranu i jakih pljuskova i grmljavine, ponegdje i obilnije oborine. U drugom dijelu nedjelje slijedi smirivanje vremena uz prestanak oborine.

Pročitajte i ovo Sve je krenulo pozivom S bankovne aplikacije koju Hrvati obožavaju skinuli gotovo 200 tisuća eura: "Trebalo im je 23 minute..."

Pročitajte i ovo POBJEŠNJELI KIM CESTOVNI RATNIK Sjeverna Koreja postavlja eksploziv na ceste: Oni su im sada neprijatelj broj jedan