bolnica poslala inspekciju

Otrovali se gljivama kupljenima na tržnici: "Osjećala sam slabost i nisam mogla disati..."

Prodaja gljiva na tržnici Foto: Damjan Tadic/Cropix
Jedna se Puljanka sa suprugom otrovala gljivama i to kupljenim na pulskoj tržnici. Odlučila je podijeliti svoju priču kako bi i druge upozorila da opreza nikad dosta.

Par iz Pule otrovao se gljivama, no ne onima koje su sami ubrali u šumi već onima koje su kupili na lokalnoj tržnici.

Mislili su da se takvo što ne može dogoditi budući da su gljive kupili na štandu. Upravo zato odlučili su podijeliti svoju priču kako bi i druge upozorila da opreza nikad dosta.

"Kupili smo gljive na tržnici na Verudi. Prodavačica, koja i inače tamo prodaje, rekla je suprugu da su to pečurke. Mi gljive ne beremo i ne prepoznajemo ih", rekla je sugovornica za Istra24.

Nekoliko sati nakon što su napravili ručak s kupljenim gljivama, Puljanka je osjetila slabost, bila je blijeda i nije mogla disati. Nedugo zatim, simptome je osjetio i njezin suprug.

Nazvali su hitnu koja ih je uputila da dođu u bolnicu, a tamo im je ustanovljen micetizam, poznatiji i kao trovanje gljivama. Žena iz ove priče imala je nešto jače simptome dok je njezina supruga spasila veća tjelesna masa te je zato imao samo slabije simptome.

Nakon što su pušteni iz bolnice nisu se vraćali na tržnicu zato što nisu htjeli ulaziti u bespotrebne rasprave s prodavačicom. Bolnica je odlučila poslati inspekciju na tržnicu kako bi spriječili eventualno još sličnih slučajeva.

Neslužbeno im je rečeno da je moguće da se u dobre gljive nepažnjom “ušuljala” samo jedna loša, koja nije bila jako otrovna te da su imali sreće.

Iz komunalne tvrtke koja je zadužena za tržnicu u Puli rekli su da sa slučajem trovanja nisu bili upoznati. Također su rekli da njihovi prodavači moraju imati iskaznicu komercijalnog sakupljača gljiva kao i da njihovi proizvodi moraju biti svježi i imati odgovarajuću deklaraciju.

Pročitajte i ovo napadača likvidirali civili Kaos u Izraelu: Vozač kamiona zabio se u autobusnu stanicu, jedna osoba poginula, a više desetaka ozlijeđeno

Pročitajte i ovo Pokrenuta istraga VIDEO/FOTO Snažna eksplozija uznemirila stanovnike zagrebačkog naselja: Uništen dječji park, oglasila se policija