Nakon plovidbe Mediteranom, Predrag je odlučio ručati u Dubrovniku, za kojeg tvrdi kako je grad s prihvatljivim cijenama. 'Pa u klasi je Vallette, u klasi je svega. Mislim da je čak jeftiniji nego Grčka', smatra Predrag.
Njegove riječi potvrđuju i dubrovački gosti iz cijelog svijeta. 'Cijene su u redu, ništa veće od onih u ostalim europskim gradovima', smatra Jude, turistica iz Engleske. S njom se slaže i Francuz Lorian: 'Ja sam iz Pariza, tako da smatram da cijene nisu visoke, prosječne su'.
I dok na samom Stradunu kava stoji 14 kuna, u uličici desetak metara dalje cijene su upola manje. 'Drugačije je popiti kavu na Stradunu i imati blagodati Straduna i doživjeti Dubrovnik kakav jest, a drugačije je poći u neku uličicu sa strane, gdje je veći hlad, gdje je veći mir i popiti kavu za 7 kuna', kaže ugostitelj Viktor Kužnin.
Ugostitelji su složni - nismo skupi, a cijene na Stradunu bi mogle biti još i veće. 'Na Piazzi San Marco u Veneciji stoji jedan esspreso kao kod mene ručak. Morali bi dati veću kvaliteta, bolju uslugu i raznovrsniju', kaže ugostitelj Ivo Rudenjak.
Možda najbolji pokazatelj je i činjenica da je upravo u najskupljim lokalima na Stradunu, prava lutrija pronaći slobodan stol.