istraga još uvijek u tijeku

Oglasili se iz Jadrolinije o napisima da je 55-godišnje "Lastovo" i prije imalo problema

Trajekt Foto: Bozidar Vukicevic/Cropix
Iz Jadrolinije su poručili u kakvom je stanju bio brod "Lastovo" te je li s njime prethodno bilo problema.

Nakon tragične nesreće u luci Malog Lošinja u kojoj je poginulo troje mornara pojavile su se informacije da ovo nije prvi put da je taj brod imao problema.

Na upit DNEVNIK.hr-a iz Jadrolinije su odgovorili da se na brodu "Lastovo", jednako kao i na drugim brodovima u upotrebi, provodio redovni godišnji remont te da nije uočen niti jedan problem.

Štoviše, napomenuli su, na trajektnoj liniji Zadar (Gaženica) - Ist - Olib - Silba - Premuda - Mali Lošinj nije zabilježen niti jedan prekid linije u posljednjih godinu dana.

Dodali su kako dotični brod posjeduje sve valjane svjedodžbe i odobrenja koje izdaje Hrvatski registar brodova kao i državna administracija te da je istraga još uvijek u tijeku. 

Ravnateljica Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu u utorak je poručila do kada se planira prikupljanje relevantnih dokaza, a o tome možete pročitati OVDJE.

Pročitajte i ovo zna se tko je poginuo Rampa na trajektu ubila je Marka, Denisa i Boška. Ovako je pričao o brodu koji mu je odnio život: "Ostarija mi je, ali..."

Pročitajte i ovo Dva mrtva Sedam tisuća zaraženih u susjedstvu: Opasna bolest nezaustavljivo se širi