javnost zgrožena

Palčići o skandalu s humanitarnim akcijama: "Čula sam se s organizatoricama..."

Revije su se godinama održavale kao humanitarne za pomoć ženama oboljelima od raka i Palčićima. Međutim, te udruge nakon posljednje revije tvrde - od City Modusa novac nisu dobile.

Nastavlja se odmotavati neugodno klupko oko revija City Modus, koje su organizirale Hana Tabaković Baksa i Iva Loparić Kontek.

Revije su se godinama održavale kao humanitarne za pomoć ženama oboljelima od raka i Palčićima. Međutim, te udruge nakon posljednje revije održane u Velikoj Gorici prije desetak dana tvrde - od City Modusa novac nisu dobile.

Javljaju se i izlagači, koji kažu - novac za kotizaciju uplaćivali su na različite račune, pa čak i privatni. Projekt su iz godine u godinu finacijski potpomagali i brojni gradovi i županije. Na događanjima su osam godina sudjelovale brojne poznate osobe.

"Šokiran sam i užasnut ovim vijestima. Kao i ostali kolege, uvijek kad mogu, rado se odazovem pozivima na humanitarne akcije, no nitko od nas doista ne može znati tko i s kojim namjerama stoji iza nekog projekta. Možemo samo i dalje djelovati u dobroj vjeri da nikada nikome neće pasti na pamet iskorištavati ovakve situacije i zloupotrebljavati nečiju nemoć/bolest ili sl. za svoju financijsku korist, što smatram najvećim grijehom", poručuje pjevač Jacques Houdek, a potpredsjednica Hrvatskog Sabora Sabina Glasovac (SDP), dodaje:

"Jesu li neki ljudi iskoristili povjerenje svih nas koji smo se odazvali humanitarnim akcijama, pa i oboljelih žena koje su u istima sudjelovale, ja to u ovom trenutku ne mogu reći. Jedino što mogu reći, ako se to pokaže istina, to je zaista žalosno i tužno".

Od revije su oni za koje je organizirana, Palčići, - tvrde, dobili uređaje u vrijednosti od 1000 eura. Rečeno im je da su ih organizatorice za njih kupile. Ipak, kasnije saznaju - uređaje je donirala jedna tvrtka.
Novac na račun od City Modusa, kažu, nisu dobili.

"Čula sam se s organizatoricama, rečeno mi je da će novac biti uplaćen 15. studenog i da će iznos koji nam je namijenjen biti umanjen za iznose koji su vraćeni izlagačima. Do danas je tri ili četiri izlagača iznose koji su im vraćeni direktno uplatilo na račun Kluba roditelja nedonošćadi Palčići", rekla je Željka Vučko, klub roditelja nedonoščadi Palčići.

 

 

Pročitajte i ovo Ozbiljni problemi Automobilski div zatvara tri pogona, deseci tisuća radnika ostaju bez posla

Pročitajte i ovo U koloniji Bijeli labud Umro jedan od najvećih monstruma: Želio je "probati djevičanstvo", a onda se više nije mogao zaustaviti