Iz Bratislave potvrđeno da je umjetna koža u redu

Slika nije dostupna
Ravnatelj splitske Kliničke bolnice dr. Dujomir Marasović izvjestio je kako je iz laboratorija u Bratislavi stigla potvrda da je s kožom uzetom s vatrogasaca ozljeđenih na Kornatu radi uzgoja i transplantacije sve u redu te da raste.

"Dobili smo potvrdu da raste koža s oba splitska pacijenta, pa čak i pacijenata koji su preminuli u zagrebačkim bolnicama", kazao je ravnatelj splitske Bolnice.

Dr. Marasović demantirao je time informacije u nekim medijima kako je koža uzeta nestručno te da je zbog toga upitno hoće li rasti.

"Za sve smo dobili pismene protokole i sutra popodne, oko 18 sati, ponovno će se uzeti koža s dvojice naših pacijenata koja će do ponedjeljka stići u Bratislavu", kazao je dr. Marasović, dodajući kako se koža ponovno šalje radi uzgoja dovoljne površine da prekrije sve izgorene dijelove tijela ozlijeđenih vatrogasaca.

Ustvrdio je kako postoji i mogućnost da se za transplantaciju na Frani Lučiću upotrijebi koža jednog preminulog zagrebačkog pacijenta poslana na uzgoj u Bratislavu, s kojim je bio u srodstvu.

U splitskoj Bolnici, uz 22-godišnjeg Lučića kojemu je stanje danas nešto bolje i pri svjesti je, liječi se i 23-godišnji Ante Juričev Mikulin koji je u vrlo teškom stanju, bez svijesti, priključen na respirator i kontinuiranu dijalizu, izvjestili su danas liječnici.

Povezane teme