sve više pacijenata

Sezona cijepljenja je pred nama: Dnevnik Nove TV saznaje kada stiže cjepivo protiv gripe

Iz bolnica poručuju kako je počela sezona respiratornih bolesti pa tako i cijepljenja. Dnevnik Nove TV saznao je kada stiže cjepivo protiv gripe.

Počela je sezona respiratornih bolesti, a samim time i sezona cijepljenja. Posebice protiv pneumokoka koji uzrokuje upalu pluća.

Najugroženiji su stariji, bolesni i djeca. Osim toga, uskoro dolazi i gripa, a Dnevnik Nove TV saznao je kada stiže cjepivo protiv gripe.

U bolnicu za sad primarno dolaze djeca s upalom pluća ili bronhiolotisom, a i u klinici za infektivne bolesti posljednjih dana primjećuju više pacijenata.

Ima i težih i lakših kliničkih slika, a ponovno je, u povećanom broju, prisutan i Covid.

"Savjetuje se cijepljenje protiv pneumokoka svima koji imaju kroničnu bolest kao što su primjerice stariji. Za sve njih je cijepljenje besplatno i cijepi se samo jednom u životu", rekla je prof. dr. sc. Gordana Pavliša, pulmologica iz Klinike za plućne bolesti Jordanovac.

Cjepivo protiv gripe stiže sredinom listopada, nedugo nakon toga počinje i cijepljenje.

Više informacija o sezoni respiratornih bolesti pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Valentine Baus. 

Pročitajte i ovo Kakav ulov U Hrvatskoj uhićen Srbin s Interpolove tjeralice: Tražilo ga se diljem Europe, evo što ga je razotkrilo

Pročitajte i ovo IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Oni imaju pravo na besplatno dopunsko osiguranje: Provjerite jeste li među njima